A Magyar Honvédség mindig is a lakosság rendelkezésére áll

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában a Magyar Honvédség feladatairól beszélt.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról a múlt heti eseményről, amit Pincehelyen tartottak, ahol a Magyar Honvédség műszaki-építő ezrede egy akciót bonyolított le. A település mellett van egy nagyon leromlott állapotú híd a Kapos folyó felett, olyannyira, hogy hónapokkal ezelőtt már korlátozni kellett a hídon áthaladó járművek forgalmát, ami azt jelentette, hogy a környéken élők egy részének nagy kerülőt kellett megtenni. A honvédség most a híd felújítási ideje alatt egy hídelemmel segített, hogy ne kelljen a több tíz, esetenként majdnem száz kilométeres kerülőt megtennie a lakóknak. Ez a hídelem május végétől áll rendelkezésre, a múlt héten a tartószerkezete került a helyére. Ez majdnem hatezer ember életét könnyíti meg, arról nem beszélve, hogy az itt élők többsége mezőgazdasági termelésből tartja fenn magát, azaz a lakosság ellátása és a mezőgazdasági szállítások lebonyolítása is könnyebbé válik.

Németh Szilárd hozzátette, már másutt is segített ilyen módszerrel a honvédség, például Kolontárnál is, ahol a vörösiszap-katasztrófánál ment tönkre a híd, de másfél évvel ezelőtt a Sajó folyónál is kellett pontonhidat telepíteni. Mindezek az akciók megmutatják azt, hogy a Magyar Honvédség mindig is a lakosság rendelkezésére áll a bajban, hiszen ez az Alaptörvényben is rögzítve van, ahol az áll, a honvédségnek a lakosság biztonságát kell szolgálnia.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.