Juhász Hajnalka: El kellene gondolkodnia Tusknak a lemondásán

Vágólapra másolva!
Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a magyar miniszterelnököt, a kormányt ért támadásokról beszélt, de szóba került az Európai Unió hozzáállása is.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány kapcsán a feladatok súlyát a tagállamok érzik – mondta el a politikus, de sajnos azt is látni, az EU vezetése nem vizsgázott igazán jól. Az elmúlt időszak nyilatkozataival kapcsolatban meg azt emelte ki, nem jó a járvány idején olyan témákat behozni, mint amit a Néppárt vezetője Donald Tusk tett, aki gyakorlatilag lenácizta a magyar miniszterelnököt. Ez érzéketlenséget jelent, ami nem csak most, de amúgy is méltatlan tett, az meg nagyon helyes volt, hogy a Fidesz EP képviselői ezt kikérték a magyarok, az áldozatok nevében is.

Most sokkal inkább a járvány elleni védekezéssel kellene foglalkoznia az európai vezetésnek, ami ellen eddig nem sokat tett. Helyette megint inkább a hetes cikkely elindításával akarnak foglalkozni. De más példát is felhozott Juhász Hajnalka, megemlítette, hogy Magyarország létrehozta a járványügyi alapját, ahova befolyhatnak az Európai Uniótól befolyó erre a célra fordítható összegek. Ám minden ellenzéki híreszteléssel ellentétben ide egy eurócent nem sok, annyi sem érkezett ide. Az egészből azt lehet leszűrni, hogy a történelem hibáiból leginkább tanulni kell, nem pedig visszaélni a helyzettel.

Visszatérve az Európai Néppárt elnökének mondataira, a politikus szerint el kellene gondolkodnia Tusknak a lemondásán. Nagyon sok feszültség keletkezett abból, hogy Magyarország például gyökeresen mást gondol az európai migrációs politikáról, de azt sem könnyű sokaknak elfogadni, hogy a magyar kormány jóval sikeresebben védekezik a mostani járvány ellen, ahogy azt a dicséretet sem, amit az Európai Fejlesztési Bank elnöke mondott Magyarországról. Ezek sikerek, kézzelfogható eredmények.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.