Megvakult egy férfi, mert részeg ismerőse rátámadt

sziréna, rendőrség
Vágólapra másolva!
Tavaly májusban egy Kiskunhalashoz közeli községben a közös kocsmázás után egy férfi összeveszett az egyik ismerősével. Úgy megverte, hogy fél szemére megvakult. A férfi kihasználta, hogy barátja betegség, ezért nem tud védekezni. Egy hokedlivel támadt rá, majd lelökte a lépcsőn. Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat ellene. 
Vágólapra másolva!

A két férfi közel négy éve ismerte egymást, jóban voltak. Tavaly tavasszal, május 18-án reggel egy Kiskunhalas melletti község kocsmájában iszogattak. Az egyikük másfél óra után elköszönt és hazament. A másik 9 óra körül már részegen felkereste ivócimboráját a lakásán. A házban egy apró dolog miatt vitatkozni kezdtek, ami odáig fajult, hogy

az egyik férfi felemelte a konyhában lévő hokedlit, és négyszer-ötször fejbevágta vele a másikat.

Az áldozat maga elé tartotta mindkét kezét, így próbált meg védekezni, végül valahogy sikerült elhagynia a házat. Segíséget akart kérni. Már kilépett a bejárati ajtón,

amikor a támadó utolérte, és lelökte az udvari lépcsőről.

A férfi a földre zuhant, a támadója pedig elszaladt.

Az áldozat a fején súlyos, repesztett és zúzódásos sérüléseket szenvedett, a bal szemgolyóját zúzódás miatt pedig fél szemére teljesen és véglegesen megvakult.

Forrás: Police.hu

A nyomozás során kiderült, hogy mivel az áldozat hosszú ideje alkoholista, amitől több betegsége is kialakult, nem tudta megvédeni magát támadójától.

A szabadlábon védekező támadót az ügyészség

védekezésképtelen személy elleni, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértésel vádolja.

Bűnösségében a Kiskunhalasi Járásbíróságon döntenek majd.