A támogatások megmaradnak, jövőre emelkedni fognak

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában a civil szervezetek jelentőségéről beszélt, de szóba került még a szektor támogatása is.
Vágólapra másolva!

A politikus egy különleges akcióról beszélt, amit ugyan tavaly kezdtek el szervezni, de most, a koronavírus-járvány idején ez még hangsúlyosabbá vált, ez pedig a civil véradás megszervezése, amit a NEA civil irodái koordinálnak. A 20 megyei, illetve fővárosi irodában, az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen végzik ezt a munkát, amivel igyekeznek hozzájárulni a járvány elleni küzdelemhez. Ebben több politikus, közéleti személyiség is szerepet vállal, mint például a köztársasági elnök és a felesége is. Természetesen a véradásokat a lehető legnagyobb biztonságban bonyolítják le.

Az államtitkár hozzátette, azok, akik most segítenek, azok tulajdonképpen a vérüket adják a hazáért, ami ugyan patetikusnak hangozhat, de ettől még tény. A civil véradás egy csepp a tengerben, de nagyon fontos, mert ezeknek az embereknek a segítségével is bebizonyosodik, Magyarország valóban minden magyarra gondol. Az még jobb lenne, ha a politikai oldalak mindegyik szereplője így gondolkodna, kormány, de a Nemzeti Együttműködési Alap, mint a civileket segítő szervezet, többek között ezen is dolgozik már régóta. Ám sajnos így is vannak olyanok, akik másként érvelnek, példaként hozva fel azt a Parlamentben elhangzott ellenzéki felszólalást, amelyben a képviselő kifogást emelt a határontúli magyarságnak nyújtott a járvány elleni támogatásért. S

A teljes beszélgetést itt olvashatják.