Jelenleg egy halászati cég részvényei teljesítenek a legjobban világszerte

tőzsde, Egyesült Államok, koronavírus, bróker
New York, 2020. március 20. Brókerek dolgoznak a New York-i értéktőzsdén 2020. március 20-án. Átmenetileg bezárja a parkettet a New York-i tőzsde és teljes mértékben elektronikus kereskedésre áll át, miután két embernél, akik be akartak lépni a tőzsde épületébe kimutatták a koronavírus-fertőzést. MTI/EPA/Justin Lane
Vágólapra másolva!
Az Abu-Dzabi -i székhelyű International Holdings (IHC) társaság a koronavírus járvány közepette részvényárfolyamát 27 centről 7,3 amerikai dollárra növelte – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

A vállalat 150 millió dollárról 12 milliárd dollárra növelte tőkéjét. Az IHC így a legjobban teljesítő részvénytársaságok közé került a világon, ráadásul a Bloomberg szerint legalább egymilliárd dolláros piaci részesdéssel rendelkezve olyan nagyvállalatokkal verseng, mint a First Abu Dhabi Bank vagy az Emirates Telecom.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

Az IHC teljesítményének egyik oka a gyors növekedés:

éves bevételét több mint kétszeresére növelve, elérve a 340 millió dollárt, miközben több akvizíciót is végrehajtott, aminek következtében nettó bevétele 138 millióval gyarapodott – ez 25-szörös növekedést jelent.

Az eredetileg halászati farmokkal és akvakultúra-projektek létrehozásával és irányításával foglalkozó vállalat szerteágazó befektetéseket indított az utóbbi egy évben: motorkerékpár-kölcsönző üzletet, orvostechnikai eszközök forgalmazóját és szépségszalonok tulajdonjogát is megvásárolta.

Az IHC figyelemre méltó emelkedésének kulcseleme azonban az, hogy összesen 13 részvényes rendelkezik a cég felett, köztük Egyesült Arab Emírségek királyi családjának egyik tagja, aki egyben a vállalat elnöke is.