Siófok pünkösdkor megnyitja a turisztikai szezont

Hello Siófok
Vágólapra másolva!
Siófok Pünkösd hétvégéjén megnyitja a 2020-as turisztikai szezont. Alkalmazkodva az új helyzethez, az új szabályokhoz, az utazók megváltozott szokásaihoz, Siófok egy átgondolt stratégia mentén indítja el a nyári szezont. Természetesen a biztonságnak nagyon fontos szerepe lesz az elkövetkezendő időszakban, de a városvezetés, a turisztikai szereplők és a lakók is arra törekednek majd, hogy a vendégek számára a Siófokon töltött idő a helyzet ellenére továbbra is a kikapcsolódásról és a pihenésről szóljon - olvasható a Hello Siófok sajtóközleményében.
Vágólapra másolva!

A Balaton egyik legkedveltebb városa 17 km-es partszakaszán várja a pihenni vágyókat. Pünkösdkor újra kinyitnak a strandok és a PLÁZS, az attrakciók, illetve a város szálláshelyei, éttermei, cukrászdái, kávézói is a legnagyobb odafigyeléssel várják a vendégeket.

Az aktív pihenés és a sport kedvelői több kerékpáros útvonalat járhatnak végig a környéken, akár a Töreki Természetvédelmi Területet is érintve. A siófoki attrakciók közül

ismét forog majd az Óriáskerék, kinyit a Víztorony, a Fordított ház, a Bella Állatpark,

a városnéző kisvonat, illetve a hétvégén elindulnak a menetrend szerinti és sétahajó járatok is.

Siófok minőségi és széles szálláshely kínálata, a rugalmas foglalási feltételek, és a városszerte közel 800 SZÉP kártya elfogadóhely pedig nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy idén nyáron is mindenkinek lehetősége legyen átélni a méltán népszerű Siófoki Élményeket.

Idén tavasszal sok nehézséggel kellett szembe néznie Siófok városnak is, de a turisztikai szereplők közötti társadalmi egyeztetéseknek, a városi összefogásnak köszönhetően most kellő felkészültséggel indulhat az idei szezon.

Nyitnak az attrakciók és a szálláshelyek

A Nagystrandon a biztonságos strandolás érdekében 40%-kal több lépcső kerül a partra, ezzel is elkerülve a zsúfoltságot idén nyáron. A nyitás hétvégéjén különleges akció keretében mindenkinek ingyenes a belépés, sőt az Óriáskerékre is kedvezményes jegy váltható.

Bár a nagy koncertek még váratnak magukra, a PLÁZS partja a napozástól, az aktív vízparti sportokon át a balatoni fürdőzésig számos lehetőséget nyújt, minőségi vendéglátóhelyekkel változatos kínálattal, a hekktől a koktélokig. Napközben napozás, strandolás, az aktívabb vendégeknek sportolási lehetőségek – strandröplabda, SUP, ping-pong, street workput pálya –, majd egy romantikus vacsora a naplementében, este pedig holdfényes, Balaton-parti koktélozás.

Fokozott figyelmet fordítanak a megengedett látogatószám betartására, a távolságtartásra és a higiéniára.

Az extra higiéniai intézkedések megvalósításához környezetbarát fertőtlenítőszereket és a vendégek számára is elérhető kézfertőtlenítőket, szappanokat biztosítanak. Az idei fejlesztéseknek köszönhetően két újabb vendéglátóhellyel és balatoni panorámás vizesblokkokkal is gyarapodott a helyszín.

Forrás: Hello Siófok

A Balatoni Hajózási Zrt. május 30-án kezdi meg a 174. hajózási szezont a Balatonon. A BAHART minden szükséges intézkedést meghozott annak érdekében, hogy hajói fedélzetén a járványügyi helyzetben is mindenki biztonságban utazzon, ugyanakkor részese lehessen a hajózás páratlan élményének. Az idei évben Siófokról, a szezonnyitás napján az első menetrend szerint közlekedő hajó stílszerűen a néhány éve teljeskörűen felújított Siófok katamarán lesz. A Balaton-parti települések között közlekedő menetrendi hajójáratokkal a BAHART összeköti a közkedvelt kirándulóhelyeket.

Siófokról a hét minden napján kényelmesen elérhetővé válnak az északi part népszerű célállomásai,

így Balatonfüred és Tihany. A kirándulók hasonlóképpen felkereshetik Siófokot az északi partról indított napi 4 hajójárat segítségével. A siófoki kikötőben pedig a hét minden napján sétahajózás is várja az érdeklődőket. Vasárnap, Gyermeknapon a legfiatalabb utazóknak akciós ajándékkal kedveskedik a hajózási társaság. Az élményhez újra hajó visz, a BAHART minden hajózni vágyót visszavár a fedélzetre!

A nagy siófoki szállodák többsége a pünkösdi hétvégére tervezik a nyitást, valamint várják a vendégeket a kempingek és magánszálláshelyek is. A város rengeteg magánszálláshellyel rendelkezik, így bőven lesz miből válogatni a szálláskeresők számára, egyéni preferenciájuk alapján. A siófoki szálláshelyek visszajelzései alapján rengeteg új foglalás érkezik a nyárra és az őszi időszakra, illetve a korábbi foglalásokat is sok vendég tartja.

Minden szálláshely különleges higiéniai intézkedéseket, esetenként létszámkorlátozást vezet be,

hogy vendégeik teljes biztonságban tölthessék pihenésüket.

A siófoki szálláshelyek, attrakciók és vendéglátó a Magyar Turisztikai Ügynökség által készített COVID kézikönyv alapján egységesen készülnek idén a vendégfogadásra. A biztonságos környezet fenntartása mellett a szálláshelyek kiemelten fontosnak tartják, hogy a lemondási feltételek is kedvezőek legyenek a vendégek számára, hogy mindenki felhőtlenül átélhesse a siófoki élményeket.