Fél ötkor került ágyba a kupagyőzelem után Szoboszlai Dominik

CL - 19/20 - RB Salzburg vs. KRC Genk League match Red Bull Foetball 19 spo Jersey Season 2019 DRESS KRC Genk Sports Club CL SPORT UEFA 2020 matchday Competition FOOTBALL Football match Austria RB Salzburg Sportsman SP Soccer Fuvuball Club jersey MATCH CH
Szoboszlai Dominiknek szenzációs szezonja volt
Vágólapra másolva!
A Salzburg 19 éves magyar válogatott légiósa, Szoboszlai Dominik gólt lőtt és gólpasszt adott az Osztrák Kupa döntőjében a másodosztályú Austria Lustenau elleni, 5-0-ra megnyert meccsen. Szoboszlai a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a sikert követően.

„Ahhoz képest, hogy trófeát nyertünk, meglehetősen visszafogottan örömködtünk. Inkább az tartott sokáig, amíg a finálénak otthont adó Klagenfurtból hazaértünk Salzburgba. A többi csapathoz hasonlóan mi is betartjuk az egészségügyi előírásokat, most legfeljebb az ölelések és a közös ugrálások férnek bele. Szombat délelőtt regeneráló edzésünk volt, a vasárnapot megkaptuk szabadnapnak, hétfőn azonban már ismét várnak minket az edzőközpontba, mert szerdán a Rapid elleni bajnoki következik" – mondta Szoboszlai.

A középpályás szabadrúgásgóljával kapcsolatban elmondta, már akkor tudta, hogy kapura lő majd, amikor a játékvezető szabadrúgást ítélt.

Szoboszlai főszerepet játszott a Salzburg kupagyőzelmében - videó

Az Osztrák Kupa-döntő zárt kapuk mögött, nézők nélkül került megrendezésre az első osztályban szereplő Salzburg, valamint a második vonalat erősítő Austria Lustenau között semleges helyszínen, a Wörthersee Stadionban, Klagenfurtban. A finálé nyerőembere egyértelműen Szoboszlai Dominik volt, aki gyönyörű szabadrúgásgólja mellett, két másik találatból is kivette a részét.

„Láttam, hogy abból a pozícióból érdemes próbálkozni, mert ha kapura lövöm a labdát, valamelyik csapattársam beleérhet a lövésbe, és akkor a kapus aligha háríthat. Nem egyszerű, de nem is lehetetlen abból a szögből gólt szerezni, az egyetlen lehetőség pedig az volt, hogy erőből meglövöm a labdát, és próbálom úgy eltalálni, hogy lefelé csapódjon. Szerencsére bejött" – mondta Szoboszlai, aki hozzátette, a kényszerszünetben „egy percre sem álltam meg, sőt különmunkát végeztem, hogy a lehető legjobb állapotban várjam a folytatást. Az edzéseken éreztem, hogy jó formában vagyok, örülök, hogy ez a pályán visszaköszönt".