Fizesse be közüzemi számláit gyorsan, egyszerűen, biztonságosan!

vállalkozás elektronikus ügyintézés ambition aspiration attitude bold confidence business city living clerk office worker businessman businesspeople coffee hot drink c
Suited young businessman typing on laptop on city stair
Vágólapra másolva!
A felgyorsult mindennapok során célszerű minden időigényes tevékenységet átgondolni, hiszen a modern kényelmi szolgáltatások napról napra kedvezőbb lehetőségeket kínálnak. A hosszú sorbaállás helyett ma már csak néhány kattintás online úton fizetni, amellyel nem csupán értékes percek, órák takaríthatók meg, környezetünket is kíméli és a jelen járványügyi helyzet különösen indokolttá teszi.
Vágólapra másolva!

Tanácsos a közeljövőben alaposan átnézni az elektronikus úton befizetett számlák piacát, ugyanis

a cégek egyre több lehetőséget kínálnak ügyfeleik számára, hogy mindenki a számára leginkább megfelelő módon egyenlíthesse ki közüzemi számláit.

Az egyik legnépszerűbb környezetbarát, digitális lehetőség a néhány kattintással igényelhető elektronikus számla, amellyel az ügyfelek egy kényelmes megoldással helyettesíthetik papír alapú számláikat, ily módon is hozzájárulva a környezetterhelés csökkentéséhez.

A hosszú sorbaállás helyett ma már csak néhány kattintás online úton fizetni. Forrás: NKM

Az elektronikus számlák a nap 24 órájában bármikor megtekinthetők, valamint akár évekre visszamenőleg visszakereshetők.

Az e-számla befizetése kényelmes és gyors:

a megadott számlaszámra történő banki utalással, csoportos beszedési megbízással, az értesítő levélben található linken keresztül, vagy a szolgáltató mobil applikációján keresztül azonnali bankkártyás fizetéssel is kiegyenlíthető.

Az online bankkártyás fizetések megbízhatóságát az alkalmazott SSL-protokoll garantálja, egy világszerte elfogadott titkosítási eljárás, melynek lényege, hogy bankkártyás fizetéskor átirányítják az ügyfelet a bank fizetőoldalára, és így lehetőség nyílik közvetlenül a bank által üzemeltetett – a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő – oldalon keresztül bonyolítani a tranzakciót.

Az említettek mellett az iCsekk applikáció használatával is egyszerűen, gyorsan és kényelmesen fizethetők csekkek és számlák. A szolgáltatás igénybevételéhez egy Android vagy iOS alapú okostelefonra van szükség, továbbá bankkártyára és a postai csekken vagy a számlán található QR-kódra.

Rovat tippje (X)

A Nemzeti Közművek Zrt. (NKM) a szektorban és az energia szolgáltatói piacon új, innovatív fizetési megoldást kínál ügyfelei számára, ugyanis mostantól e-mail címre is kezdeményezhetik a banki átutalást. Ez azt jelenti, hogy nem csak bankszámlaszámra, de az újonnan bevezetett másodlagos azonosítókra, vagyis [email protected] vagy [email protected] e-mail címre is indíthatják az ügyfelek az utalást.

Annak érdekében, hogy minél több ügyfélhez eljusson a zöld számlázási megoldások lehetősége, az NKM időről időre figyelemfelhívó kampányokat indít.

2020. április 2-án is indult egy három hónapon át tartó kampány, amellyel az ügyfelek az egészségügy megnövekedett terheinek enyhítéséhez is hozzájárulnak.

A kampány ideje alatt az NKM E-számlára váltó ügyfelek minden új e-számla-regisztráció után garantált 500 Ft számlajóváírást kapnak, illetve felajánlásuk révén további 500 Ft-tal támogatják a hazai ellátó központnak minősített Szent László Kórház (DPC-OHII) alapítványát. Az ügyfelek egyéb lehetőségeiről és az NKM E-számla igénylésének részleteiről itt tájékozódhat.

A cikket támogatta az NKM Nemzeti Közművek Zrt.