Egy páva és egy pulyka költött ki egy árván maradt gólyafiókát

gólyafióka
A természet csodája ez a kis gólyafióka
Vágólapra másolva!
Előbb egy páva, majd egy pulyka segített kikölteni egy árván maradt gólyafiókát Bélmegyeren. A kicsi hányattatott sorsa ellenére sikeresen kikelt a tojásból, és már a Hortobágyi Madárkórházban nevelkedik a fajtársai között.
Vágólapra másolva!

Egy páva- majd egy pulykatojó költött ki egy árván maradt gólyafiókát Bélmegyeren - számolt be a Beol.hu. A békés megyei portálnak Séllei Zoltán, egy helyi solymász azt mondta, hogy a faluban még tavasszal vették észre, hogy a polgármesteri hivatal tetején fészkelő gólyapár hím tagja a földön fekszik. Halálos áramütést szenvedett, a közelben lévő elektromos trafó alatt bukkantak rá.

A férfi azt mondta, hogy biztosak

voltak benne, hogy már van tojás a fészekben,

így egy építési vállalkozó segítségével kiemelték a fészekből a tojást.

Az első nevelőszülőt elragadta egy kóbor kutya

– A megmaradt tojó nem tudta volna egyedül kikölteni azt,

– részletezte a lapnak Séllei Zoltán, aki elsőként egy keltetőgépre gondolt, de egy szomszédja felajánlotta, hogy az egyik nála kotló páva alatt kikelhet a gólya.

A tojásban lévő félárva kisgólya azonban hamarosan újra szülő nélkül maradt,

a pávát ugyanis elragadta egy kóbor kutya.

Az állat gazdája ezután új szülőt talált: egy szintén kotló pulykatojó „vállalta" magára a szerepet.

A cikk szerint a költés már zavartalan volt, a kis madár kikelt. A fiókát ezután a solymász és nagyobbik fia közösen nevelték, majd május végén a Hortobágyi Madárkórházba került, ahol a fajtársai közt nevelkedik, hogy őket megismerve, közéjük beilleszkedve vonulhasson nyár végén Afrikába.