A 6 legfinomabb pác csirkéhez

pác
Vágólapra másolva!
Az ételkészítésnek nem kell bonyolultnak és fárasztónak lennie. Pácoljuk be a csirkemellet, és süssük meg krumplival. Voilá! Már kész is a laktató ebéd. Ehhez hoztunk néhány ötletet, pontosabban a hat legfinomabb pácot csirkéhez. Próbálja ki mindet, és döntse el, melyik lesz a kedvence!
Vágólapra másolva!

Teriyaki pác: ¼ bögre szójaszósz, ¼ bögre juharszirup, ½ bögre olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, összetörve, 1 teáskanál őrölt gyömbér, egy csipet bors. Csak keverjük össze a hozzávalókat, forgassuk meg benne a csirkemellet, és hagyjuk pihenni 10-15 percig.

Korianderes-lime-os pác: 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál limelé, ¼ bögre apróra vágott koriander, só és bors. Csak keverjük össze a hozzávalókat, forgassuk meg benne a csirkemellet, és hagyjuk pihenni 10-15 percig.

Forrás: Shutterstock

Bazsalikomos-balzsamecetes pác: 3 evőkanál balzsamecet, ¼ bögre olívaolaj, 1 evőkanál bazsalikom, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, összetörve. Csak keverjük össze a hozzávalókat, forgassuk meg benne a csirkemellet, és hagyjuk pihenni 10-15 percig.

Hawaii pác: ½ bögre ananászlé, 3 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál olívaolaj, ½ teáskanál hagymapor, ½ teáskanál őrölt gyömbér, só és bors. Csak keverjük össze a hozzávalókat, forgassuk meg benne a csirkemellet, és hagyjuk pihenni 10-15 percig.

Fajita pác: ¼ bögre olívaolaj, ¼ bögre juharszirup, ½ teáskanál csilipor, egy csipet őrölt kömény, ½ teáskanál paprika, 1 teáskanál hagymapor, 1 teáskanál fokhagymapor, 2 evőkanál limelé. Csak keverjük össze a hozzávalókat, forgassuk meg benne a csirkemellet, és hagyjuk pihenni 10-15 percig.

BBQ pác: ½ bögre BBQ szósz, ¼ bögre juharszirup, ¼ bögre almaecet, ½ evőkanál csilipor. Csak keverjük össze a hozzávalókat, forgassuk meg benne a csirkemellet, és hagyjuk pihenni 10-15 percig.

Szavazzon!

Ön melyiket fogja kipróbálni?