Megkezdődött a ferencvárosi bomba hatástalanítása

Budapest, 2020. június 11. Második világháborús, 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a fővárosban, a IX. kerületi Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen 2020. június 11-én. Az előző nap talált robbanótest a helyszínen hatástalanítják, ezért mintegy 700 méter sugarú körben kell kiüríteni az érintett területet, valamint útlezárásokra és a közösségi közlekedés korlátozására kell számítani. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Megkezdődött a Ferencvárosban múlt pénteken talált második világháborús bomba hatástalanítása.
Vágólapra másolva!

Gajdos Milán a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtökön késő este elmondta, hogy

az 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen került elő.

A robbanótest biztonságos elszállításához a helyszínen kell hatástalanítani a bombát, ezért ki kell üríteni az érintett területet. A rendőrség már megkezdte a terület lezárását - tette hozzá.

A légibomba két gyújtószerkezetet tartalmaz, csak azok eltávolítása után emelhetik ki az eszközt,

és szállíthatják el a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére.

Második világháborús, 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a fővárosban, a IX. kerületi Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen 2020. június 11-én Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábban azt közölte az MTI-vel, hogy útlezárásokra, a közösségi közlekedés korlátozására kell számítani a Kvassay Jenő út környékén, és lezárják a Rákóczi hidat is.

A Mávinform tájékoztatása szerint szünetel a forgalom a Budapest-Kelenföld és Ferencváros, illetve a Soroksári út és Ferencváros állomás között a lezárások miatt, több késő esti vonat rövidebb útvonalon közlekedik.