Fontos határidő jár le ma a diákhiteleseknek

felvételi, egyetem, gimnázium, középiskola, oktatás, illusztráció, diákhitel
Budapest, 2020. február 2. A Diákhitel Központ Zrt. felirata a Residence 1 irodaházon, a II. kerületi Kacsa utca 15-23-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A kormány áprilisban döntött arról, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt ebben az egyetemi tanévben június 15-ig meghosszabbítják a szabadfelhasználású Diákhitel 1 igénylési és keretemelési határidejét. Szintén a mai napig van lehetősége a hallgatóknak arra, hogy az első szemeszterre visszamenőleg is igényeljék a Diákhitel 1-et – tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója. A kormány döntése alapján, a járvány miatt nehéz helyzetbe került felsőoktatási hallgatók akár 700 ezer forint szabad felhasználású, rendkívül kedvező kamatozású plusz forráshoz juthatnak, ha még a mai napon leadják az igénylésüket, akár papír, akár elektronikus formában.
Vágólapra másolva!

Azok a hallgatók, akik még ma leadják az igényléseket, akár két héten belül megkapják a Diákhitel Központtól az igényelt összeget. Aki kifut a mai határidőből, legközelebb már csak a 2020/2021-es őszi tanévben igényelhet ismét Diákhitel 1-et.

A Diákhitel 1 termék kamata, továbbra is történelmi mélyponton, 1,99 százalékon áll – emlékeztetett Magyra Péter.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a rendkívül alacsony kamatnak és a diákhiteleknél alkalmazott családtámogatási intézkedéseknek köszönhetően a tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva, idén több mint 50 százalékkal több hallgató igényelt Diákhitel 1-et. Csak tavaly több ezer édesanyának engedte el a Diákhitel Központ a fennálló diákhitel-tartozás 50, illetve 100 százalékát a második és a harmadik gyerek megszületése után.

Diákhitel Központ Forrás: MTI/Róka László

Magyar Péter elmondta továbbá, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági lassulásra és romló munkaerőpiaci helyzetre reagálva, a nehéz helyzetbe került felsőoktatási hallgatókat segítendő, a kormány döntése alapján a Diákhitel Központ május 1-től elérhetővé tette a teljesen kamatmentes, szabadfelhasználású,

maximum félmillió forintig igényelhető Diákhitel Pluszt, amely rendkívüli népszerűségnek örvend.

A mai napig már több mint 13 ezren igényelték az új terméket. A 2020. december 31-ig - folyamatosan - igényelhető Diákhitel Plusz várhatóan jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy sikerüljön megakadályozni az anyagi okokból történő felsőoktatási lemorzsolódás növekedését.

A Diákhitel igénylése egyszerű és kényelmes, hiszen a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereinek felületeiről (Neptun) is elindítható, regisztrált ügyfélkapus bejelentkezéssel akár otthonról is, elektronikusan aláírható a szerződés.

Részletek: www.diakhitel.hu