Gulyás Gergely: Az elmúlt fél évben a főváros semmit nem tett a Lánchíd felújítása érdekében

Vágólapra másolva!
Január óta a kommunikáción kívül a főváros semmit nem tett a Lánchíd felújítása érdekében, miközben a főváros számláján hatszor annyi pénz áll, mint amennyi a Lánchíd felújításához mindenféle állami segítség nélkül szükséges lenne - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely azt mondta, hogy azt szeretnék, hogy a főváros újítsa fel a Lánchidat. „A Lánchíd a főváros kezelésében áll, ezzel az államnak semmilyen dolga nem lenne, ehhez képest mi a támogatásunkat ajánlottuk, és ugyanolyan mértékben tartottuk azt fenn, ahogyan Tarlós István főpolgármester úrnak megígértük” - mondta.

„Az elmúlt fél évben a főváros semmit nem tett a Lánchíd felújítása érdekében.

Január óta az egyik főpolgármester-helyettes alkalmatlannak bizonyult, ezért egy másik kapta meg a feladatot, de az tény, hogy a főváros január óta a kommunikáción kívül ebben az ügyben semmit nem tett, miközben a főváros számláján hatszor annyi pénz áll, mint amennyi a Lánchíd felújításához mindenféle állami segítség nélkül szükséges lenne” - emelte ki Gulyás Gergely.

Mi értjük, hogy a főpolgármester szívesen vitatkozik a kormánnyal, keresi is a lehetőséget, de örülnénk, ha olyan területet találna erre, ami kevésbé fontos Budapest közlekedése és biztonsága szempontjából - mondta Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a parkolási díjak emelésével kapcsolatban elmondta, ezzel a kormány nem ért egyet, szerintük semmit nem old meg. „A belvárosban, lassan pedig a külvárosban is olyan parkolási díjakat kell fizetni, amelyek az autósokat arra indítják, hogy a lehető legrövidebb ideig parkoljanak” - tette hozzá.

Azokat az intézkedéseket, amelyeket az elmúlt hónapban a főváros meghozott, nehéz másként jellemezni, minthogy jelentős forgalmi dugókat okoztak, éppen ezért még környezetvédelmi szempontból is a legkárosabbak.

Eddig még valamelyest lehetett haladni Budapesten, most már csak dugóban állni lehet. Szerintünk a parkolásra sem lesz jó hatása annak, ha irracionális, még Nyugat-Európában is versenyképes parkolási díjakat vezet be a főváros - mondta Gulyás Gergely.