Folytatódik Karácsonyék magyarázkodása és időhúzása a Lánchíd ügyében

Budapest Lánchíd felújítás előtt
Vágólapra másolva!
Megtiltja a fővárosi önkormányzat, hogy a Lánchidat használják az augusztus 20-i tűzijáték és állami ünnepség céljaira, ezt közölte az MTI-vel Karácsony Gergely helyettese, Tüttő Kata. A fővárosi önkormányzat továbbra sem hajlandó semmit sem tenni a Lánchíd felújítása érdekében, ehelyett folyamatosan abszurd magyarázkodásba kezd, most már a tűzijátékot hibáztatva a Lánchíd állapotáért. Nyilvánvaló, hogy Karácsonyék még Szent István ünnepét is képesek megzavarni, hogy tehetetlenségüket leplezni próbálják.
Vágólapra másolva!

Tüttő Kata megint csak ígérte, hogy "heteken belül" kiírják a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást, de továbbra sem történik az ügyben semmi. Karácsony helyettese azzal próbálta igazolni azt, hogy cselekednek is, hogy azt mondta: a Budapest Közút mint a Lánchíd fenntartója naponta megnézni, milyen állapotban van a híd, ellenőrzi a híd állapotát, az észlelt hibákat kijavítják, hetente adnak jelentést a városvezetésnek. A Budapest Közút javaslatai alapján döntött most úgy a városvezetés, hogy a Lánchíd megóvása, védelme érdekében újabb intézkedéseket hoz.

Azt is bejelentette, hogy ezentúl csak 30-cal mehetnek az autók a hídon, ami bizonyítja, hogy a Lánchíd egyre kritikusabb állapotban van. A főváros vezetése ezek után tovább halogatja a közbeszerzés kiírását.