Olaszországban lefoglaltak egy migránsokat szállító hajót

NurPhoto Covid Covid19 Covid-19 MEDICINE AND HEALTH Social Issue Emergency Coronavirus Epidemy 2020 Covid DISEASE Infection Covid2020 Covid-19 Worldwide Emergency Health Issue Crisis EPIDEMIC Asiatic ASIA Infections Coronavirus News General NEws February
A Sea-Watch 3 - korábbi felvétel
Vágólapra másolva!
Lefoglalták a Sea-Watch német álcivil szervezet hajóját az olasz hatóságok a szicíliai Porto Empedocle kikötőjében, miután számos szabálytalanságot fedeztek fel rajta - közölte az olasz parti őrség szerdán.
Vágólapra másolva!

A Sea-Watch 3 nevű hajó fedélzetén több mint kétszáz migráns érkezett Olaszországba. A menedékkérőket a Moby Zaza nevű karanténhajóra vitték a koronavírus-járvány miatt, míg a hajó legénysége a szükséges karanténidő leteltét követően köthetett ki.

Az olasz parti őrség szakemberei - a hatóság közlése szerint - a Sea-Watch 3 fedélzetét átvizsgálva számos, a hajó legénységét, valamint utasait veszélyeztető műszaki és működési szabálytalanságot találtak. A parti őrség közölte azt is, hogy az álcivil hajó regisztrációja szerinti állam, vagyis Németország beavatkozására van szükség. A szabálytalanságok orvoslásáig a jármű hatósági őrizet alatt kikötve marad.

A Sea-Watch 3 - korábbi felvétel Forrás: AFP/NurPhoto/Gabriele Maricchiolo

Az olasz hatóságok májusban hasonló indokkal foglalták le a spanyol Salvamento Marítimo Humanitario Aita Mari nevű hajóját, illetve a Sea-Eye német, szintén álcivil szervezet Alan Kurdi nevű hajóját a palermói kikötőben.

A járvány miatt Olaszország és Málta nem engedi közvetlenül partra a hajók fedélzetén érkező illegális bevándorlókat, hanem karanténhajókon helyezi el őket.