Védőjátékos még soha nem keresett annyit az NFL-ben, mint a Browns sztárja

Pittsburgh Steelers v Cleveland Browns GettyImageRank3 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
CLEVELAND, OHIO - NOVEMBER 14: Defensive end Myles Garrett #95 of the Cleveland Browns walks off the field after being ejected from the game during the second half at FirstEnergy Stadium on November 14, 2019 in Cleveland, Ohio. The Browns defeated the Steelers 21-7. Jason Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi fociligában, az NFL-ben szereplő Cleveland Browns rekordfizetésért hosszabbította meg védőjátékosa, Myles Garrett szerződését.

A liga egyik legjobb passz-siettetője, aki meccsenként 0,82 szerelést tud felmutatni (az elmúlt három szezon átlagát nézve ennél csak hárman voltak eredményesek a posztján) öt évvel hosszabbította meg a szerződését a Brownsszal, amivel az NFL történetének legjobban fizetett védőjátékosa lesz.

Az új szerződés ugyanis kereken 100 millió dollárt garantál Garrettnek, aminek a felét ráadásul már az aláírás után megkapja, de kiegészítésekkel együtt a szerződés 125 millió dollárt kínál. Garrett így évente 25 millió dollárra számíthat, ami szintén rekord a védők között, az eddigi csúcsot a Chicago Bears védője, Khalil Mack tartotta, akinek 90 milliót garantált a szerződése, évente pedig 23 millió dollárral gazdagodott.

Garrett az előző idényben főleg azzal került be a hírekbe, hogy főszereplője volt a szezon legnagyobb botrányának: november 14-én a Pittsburgh Steelers elleni mérkőzésen összeverekedett az ellenfél egyik játékosával, Mason Rudolph-fal, akit a tőle elvett sisakjával többször is megütött. A súlyos és roppant veszélyes sportszerűtlenséget kíméletlenül megbüntette az NFL: Garrettnek a pénzbüntetés mellett az utolsó hat alapszakasz-mérkőzést ki kellett hagyni.