Ügynöke elárulta, mi lesz Bale sorsa a Real Madridnál

Horizontal
Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale wears a face mask before the Spanish league football match Real Madrid CF against Getafe CF at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on July 2, 2020. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Ügynöke szerint Gareth Bale nem hagyja el a spanyol labdarúgóbajnok Real Madridot.

"Gareth-tel minden rendben. Még két év van hátra a szerződéséből, szeret Madridban élni, nem megy sehová" - fogalmazott Jonathan Barnett. A 31 éves walesi szélső 2020-ban egyetlen gólt szerzett - januárban a Király Kupában -, a világjárvány miatti kényszerszünetet követően pedig alig kapott lehetőséget: 11 mérkőzésen mindössze 100 percet játszott a szárnyaló - 10 győzelem mellett 1 döntetlent felmutató - királyi gárdában. A sérülésre hajlamos Bale távozása az elmúlt évek nyári átigazolási időszakai alatt ismétlődő téma volt, tavaly például az tűnt valószínűnek, hogy a kínai Csiangszu Suning együttesébe szerződik.

"Még mindig ugyanolyan jó, mint bárki más a csapatban" - hangsúlyozta ügynöke, hozzátéve: Bale minden nap keményen edz, de nyilván a vezetőedző Zinedine Zidane döntése, hogy szerepelteti-e őt. Elismerte ugyanakkor, hogy vannak érdeklődők, de hozzáfűzte, kevés klub engedheti meg magának a szerződtetését. Barnett kiemelte: nincs szó arról, hogy ügyfele és a tréner utálná egymást, szerinte Zidane egyszerűen csak nem akarta, hogy Bale játsszon.

Előre tekintve az ügynök azt mondta, Bale szeretné erősíteni a walesi válogatottat a koronavírus-járvány miatt jövő évre halasztott Európa-bajnokságon, de kizárta annak a lehetőségét, hogy a rendszeres játéklehetőség érdekében kölcsönbe menjen. "Gareth a legjobb játékosok egyike a világon, márpedig a legjobbak nem mennek kölcsönbe" - szögezte le.