Afgán és osztrák migránscsempészeket fogtak el a magyar rendőrök

Vágólapra másolva!
A rendőrök - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján, 2020. július 25-én 8 óra 50 perckor állítottak meg két magyar jelzésű gépkocsit az M1-es autópálya 107. kilométerszelvényében, Győr térségében. Az Ausztria irányába haladó kocsikban egy osztrák tartózkodási engedéllyel rendelkező afgán és egy osztrák sofőrön kívül további nyolc, magát afgán állampolgárnak valló illegális migráns utazott – írja a police.hu.
Vágólapra másolva!

A kocsik utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért

a rendőrök a sofőröket és a illegális migránsokat elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

Forrás: police.hu

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik a határzárhoz.

Az afgán és osztrák sofőrökkel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – közölte a rendőrség.