Vágólapra másolva!
Szombaton a vízilabda Magyar Kupában a Szolnoki Dózsa 9-7-re legyőzte a BVSC csapatát. A meccs azonban nem a szolnokiak sikeréről marad emlékezetes, hanem arról, hogy a budapesti csapat 18 éves játékosa, Batizi Benedek az év legszebb gólját lőtte a magyar válogatott világbajnok kapusának, Nagy Viktornak.

A harmadik negyedben 4-4-es állásnál a Szolnok nem tudott végigvinni egy támadást, így lefordult a BVSC. Az első osztályban eddig három meccset játszó Batizi Benedek megkapta a labdát a jobb szélen, az edzője üvöltött a partról, hogy passzoljon a megúszó centernek, Batizi azonban felnézett, majd a saját térfeléről átejtette a passz miatt a kapujából kijjebb helyezkedő világbajnok kapust, Nagy Viktort.

A kapott gól után a világ- és Európa-bajnok kapus gratulált a 18 éves játékos merészségéhez.

„Le a kalappal az ellenfelem előtt, mert nem egyszerű így végrehajtani egy ilyen lövést.

Én éppen ezért tudatosan húzódom ki ilyenkor, "ijesztek" kicsit, igyekszem elbizonytalanítani a támadó játékost, esetleg megszerezni a nem teljesen pontos passzt, mindenesetre abban a tudatban, hogy a kapura lövéssel ilyenkor nem nagyon próbálkoznak – mondta a vlv.hu-nak Nagy Viktor, aki azt tanácsolta Batizinak, hogy a jövőben azért ne nagyon próbálkozzon hasonló megmozdulással.

Nagy Viktor, a Szolnok és a magyar vízilabda-válogatott kapusa Fotó: Polyák Attila - Origo

Gratulálok neki, de azt tanácsolom, hogy nagyon sokszor ne próbálja ezt meg, mert gyanítom, hogy ritkán fog így sikerülni.

Én benéztem, neki szerencséje volt, ezért jöhetett így össze ez a gól. Mindenesetre, mondom, tökös gyerek volt, hogy ezt így elvállalta, sok sikert neki a továbbiakban."

Szűcs Levente, a BVSC-Zugló edzője is méltatta játékosa vagányságát.

„Üvöltöttem neki, hogy passzoljon, mert egy testhossznyi előnnyel mentünk. Ő meg inkább rálőtte, mert látta, hogy Viktor kihúzódik.

– mondta a BVSC edzője, aki megjegyezte, hogy természetesen örül Batizi góljának, mert nagyon szereti az ilyen vagány gyerekeket.