Ambros Martín távozik a Rosztov-Don vezetőedzői posztjáról

handball Horizontal
Russia's head coach Ambrosio Jose Martin Cedres reacts during the bronze medal match between Norway and Russia at the Women's Handball World Championship in Kumamoto on December 15, 2019. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
Két szezon után távozik a Rosztov-Don női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról Ambros Martín. A spanyol szakember és a klub közös megegyezéssel bontott szerződést, mert az 52 esztendős tréner a családja, gyermekei mellett kíván tartózkodni - áll a rosztovi csapat Facebook-oldalán olvasható közleményben.

Ambros Martín kétszer nyert orosz bajnoki címet és Szuperkupát a Rosztovval, míg a Bajnokok Ligájában ezüstérmes volt az együttessel. A korábban a Győri Audi ETO KC-vel négyszeres BL-győztes szakvezető tavaly augusztusban az orosz női válogatott szövetségi kapitánya lett, és télen világbajnoki bronzérmet ünnepelhetett az együttessel. Ambros Martín a szövetségi kapitányi munkát folytatja.

Ambros Martín távozik a Rosztov Dontól Forrás: AFP/Charly Triballeau

A női BL-ben a tervek szerint szeptember közepén kezdődik a csoportkör, a Rosztov-Don a Ferencvárossal együtt az A csoportban szerepel.