Vágólapra másolva!
Egybehangzó sajtóértesülések szerint David Silva, a Manchester City spanyol középpályása hétfőn aláír a Serie A-ban szereplő Lazio csapatához.

A 34 éves középpályás tíz évet töltött a Manchester City csapatánál, azonban már korábban eldőlt, hogy nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szereződését.

A világ- és Európa-bajnok játékos korábban úgy nyilatkozott, hogy szeretné a szülőföldjén, a Kanári-szigeteken befejezni a pályafutását, azonban a Serie A-ban szereplő Laziótól olyan remek ajánlatot kapott, amit nem tudott visszautasítani.

David Silva a Real Madrid ellen az utolsó meccsét játszotta az Etihad Stadionban Forrás: AFP/Shaun Botterill

David Silvát a David Beckham tulajdonolta Inter Miami és a Xavi Hernández által irányított katari Al Sadd is vitte volna, ráadásul nagyon nagy fizetést ígérve. A Football Italia értesülése azonban a Lazio biztos BL-szereplése mellett az is meggyőzte a spanyol játékost, hogy magánrepülőgéppel utazhat, amikor meg szeretné látogatni Spanyolországban élő családját, emellett pedig kap egy sofőrt is.

David Silva 2010 nyarán 28,75 millió euróért szerződött a Valenciától a Manchester Cityhez, amellyel tíz év alatt négy bajnoki címet, két FA-kupát, két angol Szuperkupát és öt Ligakupát nyert. 435 mérkőzésen 77 gólt lőtt és 140 gólpasszt adott. A 34 éves középpályás péntek este, a Real Madrid ellen játszotta utolsó hazai mérkőzését a Manchester City csapatában.