Hiába Luka Doncic hősies játéka, kikapott a Dallas Mavericks

Los Angeles Clippers v Dallas Mavericks - Game Three GettyImageRank2 nba BASKETBALL sports nba basketball
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - AUGUST 21: Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks falls to the court after being injured during the second half of Game Three of the first round of the playoffs at the AdventHealth Arena at the ESPN Wide World Of Sports Complex on August 21, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ashley Landis-Pool/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Dallas Mavericks szlovén sztárja, Luka Doncic rásérült a már eddig is fájó bokájára, így kénytelen volt az utolsó negyedben a padról végignézni, ahogy a Los Angeles Clippers legyőzi csapatát és átveszi a vezetést az NBA rájátszásának első körében.

A 21 éves játékos előbb 42 pontot dobott élete első NBA-rájátszás meccsén, majd a következőn 28-at, ami már összesen 70 volt, amennyit még soha senki nem szerzett karrierje elő két play-off mérkőzésén. Doncic azonban már az első meccs első percében összeszedett egy kisebb sérülést a bal bokájára, amire a Los Angeles Clippers elleni párharc harmadik meccsének harmadik negyedében újra rásérült, és nem is tudta a pályán befejezni a meccset, habár egyszer még megpróbált visszamenni.

A pályán töltött félóra is elég volt neki, hogy 13 ponttal és 10-10 assziszttal és lepattanóval újabb tripla-duplát érjen el, azonban az előző nagydöntő MVP-je, Kawhi Leonard is remekelt a túloldalon: 36 pontja mellé 9 lepattanót és 8 gólpasszt jegyzett, a Clippers pedig 130-122-re győzött és 2-1-re vezet a párharcban.

A Utah Jazz súlyos, 37 pontos verést mért a Denver Nuggetsre, és már 2-1-re vezet a párharcban. A meccs hőse a csapatba visszatéről Mike Conley volt, aki nem csak a védelem vezéreként villogott, de 6/6-os triplamutatóval 27 pontot is szerzett.

Keleten nem ilyen élés a helyzet, miután a Philadelphia 76ers látványosan nem bír a Boston Celticsszel, amelyik már 3-0-ra vezet a négy nyert meccsig tartó küzdelemben. A Boston győzelmét ezúttal az utolsó perc varázslata hozta meg, azt ugyanis 10-0-ra nyerték a zöldek.

Egyenlítés és fordulópont:

Ugyancsak 3-0-ra vezet a címvédő Toronto Raptors a legjobb nélkül Orlandóba érkező Brooklyen Nets ellen. Pascal Siakam 26, Fred Van Vleet 22 pontot szerzett.

A