Súlyos bukása miatt hónapokra kidőlt a MotoGP címvédője

MotoGP Marc Márquez
Repsol Honda Team's Spanish rider Marc Marquez takes part in the third MotoGP free practice session of the Andalucia Grand Prix at the Jerez race track in Jerez de la Frontera on July 25, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
A korai visszatérésről szóló híresztelések ellenére még több hónapig harcképtelen lesz Marc Márquez, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának a címvédője.

A Honda csapat szombaton bejelentette, hogy a spanyolok hatszoros világbajnokára két-három hónapos rehabilitáció vár, és csak akkor ül ismét motorra, ha teljesen felépült súlyos sérüléséből.

Marc Márquez esélyei minimálisra csökkentek az újabb címvédést illetően Forrás: AFP/Javier Soriano

Ezzel a 27 éves versenyzőnek minden esélye elszállt arra, hogy megvédje címét, mivel ha október 25-én tér vissza a hazájában sorra kerülő futamon, akkor már csak négy viadalon indulhat az idei szezonban.

Márquez jobb felkarja a július 19-én rendezett jerezi idénynyitón tört el egy bukás következtében, s azóta kétszer műtötték. Korábban úgy hírlett, hogy néhány hét után ismét versenyezhet, ám most kiderült, hogy sokkal tovább tart a felépülése.