Jelentős önkormányzati segítséggel indult a tanévkezdés Gyálon

Vágólapra másolva!
A gyáli városvezetés különféle csomagokkal támogatja a családokat a szeptemberi tanév kezdetkor. Pápai Mihály fideszes polgármester szerint így próbálják megkönnyíteni, boldogabbá tenni a gyerekek óvoda, -és iskolakezdését. A fideszes városvezetésnek köszönhetően többek között az általános iskolások ingyenesen kapták a tanszereket.
Vágólapra másolva!

2017-ben vezette be a gyáli önkormányzat a Gyáli Iskolakezdési Programot, amivel nem titkoltan az volt a cél, hogy átvállalják a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit, zökkenőmentesebbé téve a tanévkezdést.

Iskolakezdési csomagok

A program 2019-ig az első osztályosok tanszercsomagját tartalmazta,

az idei évtől kezdve azonban minden gyáli általános iskolás, azaz 1-8. osztályos tanuló ingyenesen kapja az önkormányzattól a tanszereket.

A gyáli intézmények tanulóinak automatikusan, igénylés nélkül kapták kézhez a csomagokat.Azok a fiatalok, akik nem gyáli intézményben tanulnak, ugyanakkor a gyermek és legalább az egyik szülő gyáli állandó bejelentett lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen Gyálon is él, kérelem formájában igényelhették a tanszercsomagot. Egyébként a tanszercsomag összeállításában a pedagógusok segítettek.

Óvodakezdési csomagok

A korábbi évekhez hasonlóan idén is támogatta az önkormányzat az óvodai nevelést, összesen hárommillió forintnyi egységcsomag jutott el a gyerekekhez.

Szeptemberben 300 óvodás kapott ajándékot abból az alkalomból, hogy kiscsoportosként megkezdte tanulmányait. Az összesen hárommillió forint értékű kezdőcsomagokat Pápai Mihály fideszes polgármester és Nagy József Elek fideszes alpolgármester adta át a gyerekeknek az augusztusi óvodai szülői értekezleten.

Az önkormányzat elmondása szerint ezzel a kezdeményezéssel segíteni szerették volna az óvodás korú gyermekeket nevelő családokat. A csomagban színes ceruza, hegyező, gyurma és zsírkréta mellett két darab kéztörlő, egy flízelt lepedő, ágyneműhuzat garnitúra, egy rövidnadrág és egy póló is helyet kapott, maga a csomag pedig tornazsákként is használható.

Ilyen csomagot kaptak a gyáli óvodások Forrás: Origo

Egyébként azok a gyáli gyermekek is megkapták a csomagot, akik nem gyáli intézményben kezdték meg az óvodai nevelést.

Gyálon előnyben a családok

A Pest megyei város kormánypárti vezetése különösen nagy hangsúlyt fektet a családokra. Ezt mi sem példázza ezt jobban, mint a még februárban megszavazott Gyáli Élet Program, amely a gyáli polgárok életútját támogatja. A Gyáli Élet Programnak köszönhetően az önkormányzat gondoskodása a születéstől az óvoda- és iskolakezdésen keresztül, figyelmet szentelve a középiskolásoknak és egyetemistáknak, a házasulók programon át, egészen a „szép¬korig" elkíséri az egyént. - olvasható a település hivatalos honlapján.

Pápai Mihály, Gyál polgármestere Novák Katalinnak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárának a társaságában a Gyáli Ady Endre Általános Iskolában Forrás: Origo

Pápai Mihály szerint a kezdeményezés nem szociális juttatás, hanem olyan odafigyelés, gondoskodás az önkormányzat részéről, amellyel megkönnyítik, boldogabbá teszik a gyerekek óvodakezdését.