A Magyar Honvédség megkerülhetetlen szerepet játszott a járvány elleni küzdelemben

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában a koronavírus-járvány elleni küzdelemről, a Magyar Honvédség szerepéről, de szóba kerültek az ellenzéki vezetésű települések helyzete is.
Vágólapra másolva!

Az Operatív Törzs vasárnapi ülésén is jelentős döntéseket hoztak, arra a kérdésre, hogy ezekben mekkora szerepe lesz a Magyar Honvédségnek, az államtitkár úgy válaszolt, a járvány első hullámában, amin sikeresen tette magát az ország, mert fegyelmezett volt, az emberek pontosan követték az utasításokat, megtörtént az összefogás, a honvédség a rendőrséggel együtt tette a dolgát biztosította az ország rendjét, ez fog folytatódni a második hullámnál is.

A Magyar Honvédség megkerülhetetlen szerepet játszott a járvány elleni küzdelemben, ez így lesz most is, amikor is a határvédelem lesz az egyik legfontosabb pont. Eddig is ott voltak a katonák, a szolidáris korridorok biztosításán keresztül szinte mindenhol. Mellette a déli határzár biztosításánál is ott vannak a honvédek – tette hozzá a politikus, hiszen az illegális migráció erősödik, elsősorban az olasz és a spanyol adatokat ismerve. Mindezekért is hermetikusan le kell zárni a határokat, hogy a schengeni határok biztosításával az európai embereket is megvédjék.

Németh Szilárd külön is beszélt a speciális önkéntesekről, akiket a koronavírus-járvány első hullámában kezdtek el toborozni. Mint elmondta, július 1-vel indult el a kiképzés, 350 ember maradt benn, a következő időszakra is 600-an jelentkeztek már. Ide azok jelentkezhetnek, akik a járvány miatt vesztették el a munkájukat, az államtitkár szerint a legjobbakat szeretnék megtartani a honvédség kötelékében, őket várják a katonai iskolák, az altiszti akadémiák, de akár a Közszolgálati Egyetem.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.