Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A rendezvényszervezőknek üzent Győrfi Pál - videó

Győrfi Pál, OMSZ, koronavírus, járvány
Vágólapra másolva!
Az események szervezésével kapcsolatos előrásokra hívta fel a figyelmet legújabb videójában Győrffy Pál. A mentőszolgálat szóvivője azt is elárulta, hogy a mentősök díjátadóján elmarad a kézfogás, és azt is ellenőrízni fogják, hogy a résztvevők megfelelően viselik-e a maszkot.
Vágólapra másolva!

Hetek óta dolgozunk azon, hogy a legkiválóbb mentődolgozók elismeréseinek átadására szolgáló eheti esemény megtartható legyen a Pesti Vigadóban, és a biztonsági előírásokat be tudjuk tartani – mondta Győrffy Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője hétfőn közzétett videójában. Győrfi ezúttal a rendezvények szervezésévek kapcsolatos előírásokra hívta fel a figyelmet.

Mint mondta, a szervezés során

mindent átgondoltak, amivel a vírus továbbadását, terjedését fékezni, vagy akadályozni lehet.

A szóvívő emlékzetetett, hogy 500 főnél nagyobb rendezvényt zárt térben nem lehet tartani.

Elmarad a kézfogás is

– A mi kisebb ünnepségünknél igyekeztünk odafigyelni, hogy egyrészt, akik egyszerre érkeznek, azok lehetőleg ne egy helyen, hanem a szabadban várakozzanak. Amikor pedig belépnek alapos kézmosás, kézfertőtlenítés következik – mondta Győrffy. Azt is elárulta, hogy a rendezvényre csak maszkban lehet belépni, és

azt is ellenőrízni fogják, hogy a maszk megfeleően takarja-e az orr-, illetve szájnyílást.

Mindt mondta az ültetés során is figyelni fognak arra, hogy a fizikai távolságtartás megvalósulhasson, és a büfébe is kisebb csoportokban mehetnek majd a résztvevők.

Elmarad a kitüntetések átadásánál szokásos kézfogás is, ehelyett a díjazottak egy közös képpel emlékezhetnek majd az eseményre.

– Mindent megteszünk, hogy vírusmentes legyen ez a kis ünnepség, és ha valaki közületek ugyanilyen eseményt szervez, kérlek, ezeket az előírásokat ti is tartsátok be. Fogjunk össze, hogy a vírus terjedését lefékezhessük! - zárta a videóját az OMSZ szóvivője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről