Bilincsben vittek el egy koronavírusos szörföst a strandról – videó

San Sebastián strand koronavírus
Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy nőt Spanyolországban egy strandon, mert koronavírusos volt, és megszegte a karantént. A szörfös először ki sem akart jönni a vízből.
Vágólapra másolva!

Bilincsben vitték el a rendőrök azt a nőt, aki, megszegve a számára előírt karantént, a Spanyolország északi részén lévő San Sebastián egyik strandján szörfözött. A nő a város La Concha nevű strandján volt vízi mentő, mivel azonban

kimutatták nála az új típusú koronavírust, ezért házi karanténra kötelezték.

Ehhez képest a La Conchához közeli Zurriola strandon figyelt fel rá egy ismerőse, aki értesítette a rendőrséget – írja az El Diario Vasco.

A helyszínre érkező rendőrök felszólították a szörföst, hogy jöjjön ki a partra, de az El País beszámolója szerint erre egy órán keresztül nem volt hajlandó. Végül kijött a partra, majd

vegyvédelmi ruhába öltözött emberek kísérték el őt bilincsben.

A nőt letartóztatták, de néhány óra múlva elengedték. Tettéért komoly pénzbírságra számíthat.

A legutóbbi adatok szerint Spanyolországban több mint háromezerrel nőtt az igazolt koronavírusos esetek száma egy nap alatt, összesen pedig már meghaladja a 534 ezret.

A fertőzés 261 ember halálát okozta az elmúlt egy hétben, az áldozatok száma összesen 29 594.

A koronavírus okozta Covid-megbetegedéssel 955-en kerültek kórházba az elmúlt egy napban, míg 944-en gyógyultan távozhattak. Jelenleg csaknem nyolcezren szorulnak kórházi ellátásra.