Láng Zsolt: Most van helyzet, most kell lépni

Vágólapra másolva!
Láng Zsolt, a Fővárosi közgyűlés képviselője, a Fidesz-KDNP frakciójának vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt javaslatukról, a párbeszéd zökkenőiről, valamint a fővárost irányító pártokról.
Vágólapra másolva!

A frakcióvezető egy sajtótájékoztatón a főpolgármester felé fogalmazott meg javaslatokat. Ezek kapcsán kiemelte, a jelenlegi helyzetben, amit a járvány második hulláma okoz, már látható ez a helyzet a gazdasági szektorban komoly problémákat okoz, persze mindezek mellett is az emberek egészségének a megőrzése a legfontosabb. A gazdaságot illetően lehet érzékelni, Budapesten a turizmusra épülő ágazatban óriási problémák vannak, ahol a szereplők eddig komoly adóbefizetői voltak a fővárosnak. A Fidesz-KDNP frakció szerint most a városvezetésnek nagyon gyorsan segítséget kell nyújtani a szolgáltatóknak, ezt diktálja az elemi józan ész.

Budapest vezetése szerint a rendelkezésre álló tartalékok vészhelyzet esetén kerülnek felhasználásra, az ágazat szereplőinek segítése pedig nem csak a főváros, hanem a kormány feladata. Láng Zsolt erre reagálva egy kérdéssel felelt, mi a probléma, mi a vészhelyzet, ha nem ez. Hozzátette, van Budapestnek pénze, 80-100 milliárd forint található állampapírokban, most pedig vészhelyzet van, amikor a munkahelyek megtartásához segítséget kell nyújtani, mert ha nem, akkor a vállalkozók hosszútávon nem lesznek képesek adót fizetni. Összességében ki lehet jelenteni – tette hozzá a politikus, most van helyzet, most kell lépni. Az ágazat érdekvédelmi szervezeteivel kellene egyeztetni a segítségnyújtásról. A főváropsi vezetésnek abban igaza van – jelentette ki, hogy a kormánynak is lépnie kell, de nem lenne szabad elfeledni, a magyar kormány eddig 9 ezer milliárd forintot fordított hasonló célokra országosan.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.