Késik a németeknél a mobilos személyi

Samsung, Galaxy S20, Ultra, bemutató, csúcsmodell, Android, Okostelefon.
A Mesterhármas: Samsung Galaxy S20, S20+ és S20 Ultra
Vágólapra másolva!
Csak a jövő nyáron válhat elérhetővé az igazolványokat helyettesítő mobilapp.
Vágólapra másolva!

A papír dokumentumokkal és műanyag kártyákkal való leszámolás jegyében a németek képesek lesznek a jövőben az okostelefonjaikon is maguknál tartani az irataikat. Az Electronic ID mobilapp használatával többek közt a személyi igazolványukat, a vezetői engedélyüket, továbbá a TAJ-kártyájukat tudják majd bemutatni az ügyintézések vagy igazoltatások során, már amennyiben a használatára jóváhagyott mobillal rendelkeznek.

Electronic ID Forrás: BSI

Eredetileg arról volt szó, hogy a Samsung Galaxy S20 okostelefonok tulajdonosai már az idei év végén képesek lesznek használatba venni az Electronic ID appot. Most változott a hivatalos álláspont, a fejlesztés vártnál lassabb haladása miatt csúszik a projekt: jövő februárban kezdődhet meg a bétatesztelése, az általános elérhetővé tételét pedig 2021 júniusában tervezik.

Természetesen az app elérhetővé válása csak félsiker, hiszen a használata kizárólag szigorú biztonsági követelményeknek megfelelő, tanúsított mobileszközön lesz megengedett. Emiatt sokáig eltarthat, mire a kiadását követően az állampolgárok legalább java ténylegesen használni tudja majd az Electronic ID-t.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!