Floyd Mayweather megint elmegy cirkuszi bohócnak

Errol Spence Jr v Mikey Garcia GettyImageRank2 BOXING
ARLINGTON, TEXAS - MARCH 16: Floyd Mayweather Jr. stands in the ring before Errol Spence Jr takes on Mikey Garcia in an IBF World Welterweight Championship bout at AT&T Stadium on March 16, 2019 in Arlington, Texas. Tom Pennington/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Újabb bemutatómérkőzést vállalt a valaha volt egyik legjobb profi ökölvívó, Floyd Mayweather Jr., aki jól láthatóan egyre lentebb viszi a mércét, amikor az a kérdés, hogy kivel hajlandó kiállni. 

Az 50 győzelem mellett 2015-ben veretlenül visszavonult Mayweather négy (a Ring magazin címét is beleszámítva öt) súlycsoportban szerzett világbajnoki övet a nagypehelysúlytól a félnehézsúlyig. A Money (azaz pénz) becenévre hallgató bunyós pedig 2017-től elkezdte egyre kevésbé színvonalas bemutatómeccsekkel leépíteni a legendáját.

Az első mérkőzésnek még valamennyi sportértéke is volt, hiszen a világ vezető ketrecharcos szervezeténél, az UFC-nél két súlycsoportban is bajnoki övet szerző, karrierjét ökölvívóként kezdő Connor McGregor ellen lépett szorítóba, hogy a tizedik menetben technikai K.O.-val nyerjen.

Egy évvel később a japán kick-box világbajnok Tensin Naszukavát már az első menetben elintézte, most pedig következhet Logan Paul, írja cikkében a profiboksz.hu.

Logan Paul nem bokszoló, nem küzdősportoló, sőt még csak nem is sportoló, ő egy vérbeli celeb, egy Youtube-sztár és alkalmi színész, akinek viszont óriási követőtábora van, csak a videocsatornájára 22,4 millióan vannak feliratkozva – ha közülük nem is mindenki, de bizonyára sokán áldoznak majd 10-20 dollárt a valamelyik előfizetéses csatornán közvetített bunyóra. A szerződés állítólag már alá van írva, és a tervek szerint még idén sor kerülhet az összecsapásra.

Logan Paul kipróbálta már magát a ringben, amikor 2009-ben hat menetben megosztott pontozással kapott ki brit celeb kollégájától, KSI-től.