A Sevilla elnöke elárulta, miért tartozik csapata a világ tíz legjobb klubja közé

Sevilla Európa Liga
COLOGNE, GERMANY - AUGUST 21: Players of Sevilla celebrate their victory after their team crowned 2020 UEFA Europa League champions with a 3-2 win against Italy's Inter Milan at the Rhein-Energie stadium in Cologne, Germany on August 21, 2020. Jesus Spinola / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Sevilla elnöke szerint a Bayern München esélyesebb a csapatánál, de a spanyol klub győzni érkezik a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt budapesti mérkőzésre.

"Egészen nyilvánvaló, hogy az esélyes a Bayern, és nem csak azért, mert félelmetesen jó csapat. Esélyes azért is, mert a klub működése elképesztő gazdasági alapokon nyugszik. Egyértelműen a legjobb csapat jelenleg.

" - fogalmazott José Castro Carmona kedden, a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában.

Sevillai kézben a második számú európai klubtrófea - ezt már hat alkalommal is láthattuk Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Jesus Spinola

A sportvezető hangsúlyozta, az andalúziai együttes "mindig, minden mérkőzést meg akar nyerni", sosem gondol a vereségre. Szerinte ez most sincs másként, noha ezúttal borzasztóan nehéz dolguk lesz. Abban viszont biztos, hogy a Sevillának meglesznek a lehetőségei.

José Castro Carmona arról is beszélt, hogy Európa legjobb tíz csapata közé sorolja a Sevillát, miközben a maga évi 200 millió eurójával jóval kevesebb pénzből gazdálkodik, mint az előtte álló klubok.

" - utalt arra az elnök, hogy nyáron Éver Banega és Sergio Reguilón személyében ismét két meghatározó játékos távozott a Sevillától.

Julen Lopetegui első évében EL-trófeáig és a Bajnokok Ligájába vezette az immáron 21 mérkőzés óta veretlen Sevillát Forrás: AFP/Ina Fassbender

A BL-győztes Bayern München csütörtökön 21 órától a Puskás Arénában játszik az El-győztes Sevillával. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az európai szövetség (UEFA) versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A találkozón 20 ezer néző lehet jelen, ami a létesítmény teljes befogadóképességének 30 százalékát jelenti.

Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. A Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre, míg a Bayern részéről várhatóan 2100 szurkoló érkezik a meccsre.