Az Európai Szuperkupa után a Német Szuperkupát is megnyerte a Bayern München

Bayern München
30 September 2020, Bavaria, Munich: Football: DFL Supercup, Bayern Munich - Borussia Dortmund in the Allianz Arena. Goal scorer Thomas Müller (M) of Munich celebrates his goal for the 2:0 with Robert Lewandowski (r) and Corentin Tolisso. IMPORTANT NOTE: According to the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used in the stadium and/or photographs taken of the match in the form of sequence images and/or video-like photo series. Photo: Sven Hoppe/dpa-Pool/dpa
Vágólapra másolva!
A Bayern München 3-2-re legyőzte a Borussia Dortmund együttesét a Német Szuperkupa döntőjében. Hansi Flick csapata ötödik trófeáját nyerte 2020-ban.

Hansi Flick a

Neuer - Pavard, Süle, Javi Martínez, Lucas Hernández - Kimmich, Tolisso - Coman, Th. Müller, Davies - Lewandowski

tizengeyet küldte pályára, hogy a Bundesliga, a Német Kupa, a Bajnokok Ligája és az Európai Szuperkupa után az ötödik trófeáját is megnyerje az évben. Nem volt ott az ellenfél kezdőjében Jadon Sancho és Roman Bürki, akik kisebb betegséggek küszködnek.

A Bayern München ötödik trófeáját nyerte 2020-ban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

Határozottan kezdte a mérkőzést a Bayern München, aminek következtében már a 18. percben megszerezték a vezetést. A bajorok Corentin Tolisso révén egy villámgyors kontrából voltak eredményesek.

A 32. percben Alphonso Davies beadását Thomas Müller fejjel juttatta Marwin Hitz kapujába, amivel már két gól volt a müncheniek előnye.

A Dortmund nem adta fel, és még a szünet előtt egyenlített. A 39. percben Julian Brandt közelről bombázta be Erling Haaland passzát Manuel Neuer kapujába.

Csak a szokásos 2020-as kép: Bayern-ünnep a dobogón Forrás: AFP/Christof Stache

A fordulás után már - egy bajor védelmi hibát kihasználva - maga Haaland szerezte meg a BVB egyenlítő találatát. A 20 éves norvég támadó valósággal berobbant idén az elitbe, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az összes sorozatban már az első pályára lépésén a kapuba tudott találni.

Lucien Favre tíz perc alatt ötöt cserélt, pályára küldte többek között két 17 éves (Jude Bellingham és Giovanni Reyna), és egy 18 éves (Reiner Jesus) futballistáját is.

A győztes gólt mégis a Bayern München tudta megszerezni, méghozzá egy igencsak szerencsés Joshua Kimmich-megmozdulásnak köszönhetően, a 82. percben.

Német Szuperkupa, DÖNTŐ
Bayern München - Borussia Dortmund 3-2 (2-1)