Vágólapra másolva!
A Giro d'Italia keddi, Villafranca Tirrena-i befutóján egy egészen hihetetlen baleset történt, szó szerint méterekre a célvonaltól.

Az élen haladók rendkívül izgalmas hajrája után a tévéközvetítésben másodpercekre lehetett csak látni, hogy két versenyző fekszik a földön a célegyenesben, és mintha a kordonokat emelték volna le róluk.

Az gyorsan kiderült, hogy a Vini Zabú csapat két kerekeséről, az olasz Luca Wackermannról és a holland Etiene Van Empelről van szó, az viszont nem volt világos, hogy mi történt velük azon a szakaszon, ahol másodpercekkel korábban gond nélkül robogott át a főmezőny.

A közösségi oldalakon kezdetben azt írták, hogy az erős szél lökte be a kordont a bringások elé, azonban hamarosan megérkezett az igazi megfejtés – ami egészen hihetetlen: a kordonokat ugyanis egy, a célterület fölött túl alacsonyan elrepülő helikopter rotorszele vitte a versenyzők elé.

Van Empel vissza tudott ülni a kerékpárra és befejezte a szakaszt, Wackermannt azonban mentő vitte kórházba. Miután a bukás a céltól számított három kilométeren belül történt, az olasz nem esett ki, de nem biztos, hogy szerdán képes lesz folytatni a versenyt.