Ellopta a halott szomszédja kocsiját egy fiatal férfi

ellopott autó
Az ellopott autó.
Vágólapra másolva!
Egy 26 éves férfit azzal gyanúsítanak a csepeli nyomozók, hogy betört halott szomszédjához, és ellopta az autóját, laptopját - írta a honlapján a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A csepeli rendőrök 2020. október 1-jén egy hagyatéki eljárásról kaptak értesítést, miszerint egy augusztusban meghalt férfi hagyatékából hiányzik egy kocsi kulcsa. A nyomozók felkeresték a halott férfi lakhelyét, majd az adatgyűjtések során kiderítették, hogy

a férfi munkásszállón bérelt szobájába betörtek, és onnan több műszaki cikket, és egy slusszkulcsot is elvittek, amivel ellopták a kocsiját.

Az ellopott autó Forrás: www.police.hu

A nyomozók rövid időn belül azonosították a meghalt férfi szomszédságában élő 26 éves budapesti K. Szabolcsot, aki

a gyanú szerint szomszédja halálát követően betört a férfihez, és ellopta laptopját, valamint szerszámgépeit is.

A nyomozás adatai szerint K. Szabolcs a szálló szobájában magához vette a meghalt férfi autójának kulcsát is, és a lopott gépkocsit közel egy hónapig használta. Az autótól végül azért vált meg 26 éves használója, mert elromlott.

A nyomozók a hagyatékból hiányzó lerobbant járművet egy galgamácsi településen találták meg, valamint a férfi egyik ismerősénél előkerült a lopott laptop is.

A BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói K. Szabolcsot október 4-én éjjel elfogták, majd lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, kihallgatásakor elmondta, hogy az ellopott, közel 1 millió forintot érő tárgyakat értékesítette, és az abból szerzett pénzt felélte.