Egy szabadnapos rendőr mentett ki egy magatehetetlen nőt egy égő házból Pest megyében

lakástűz
Vágólapra másolva!
Egy fiatal rendőr segített kimenteni a szomszédjában lakó idős nőt az égő házából a Pest megyei Rádon. László egy kővel törte be az ablakot, így jutott be a lángoló épületbe.
Vágólapra másolva!

Egy szabadnapos rendőr mentette meg ki a magatehetetlen szomszédját az égő házból múlt hét szerdán - számol be az esetről a Bors. A 24 éves Lénárt Lászlónak nem ez volt az egyetlen hőstette: korábban pár perc alatt visszaszerzett egy lopott autót Budapesten, de oltott már égő házat Vácon is.

– Éppen a páromat vártam haza a szabadnapomon, amikor délután fél hét körül egy robbanást hallottam.

– idézte fel a lapnak László. A fitala rendőr azonnal hívta a segélyhívót, de mikor megtudta, hogy a tulajdonos idő édesanyaja bent fekszik az egyik szobában, egy kővel betörte az egyik ablakot és bemászott a lángoló épületbe.

László egy kővel törte be az ablakot, hogy bejusson az égő házba (illusztráció) Forrás: Katasztrófavédelem

László egyedül próbálta kivinni az épületből a 86 éves, mozgás- és beszédképtelen asszonyt, ez azonban nem sikerült. Szerencsére pont időben érkeztek a tűzoltók, akik az útmutatása alapján megtalálták, felemelték és kivitték az idős asszonyt.

Lászlót és az idős nőt is enyhe füstmérgezés miatt vitték kórházba, de már mindketten jól vannak.

– Azért lettem rendőr, hogy az embereknek segíthessek. A legutóbbi tűzeset estéjén nagyon nehezen aludtam el. A páromnak is elmondtam, hogy

– mondta el lapnak László.