Hollik: Ez a módszer teljes mértékben inkorrekt

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt arról a vitáról, ami az uniós mentőcsomag és Magyarország kapcsán zajlik.
Vágólapra másolva!

Az EU Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni hozzáállással kapcsolatban a politikus elmondta, az uniós mentőcsomag, a Next generation fontos az olyan országok számára, ahol az államadósság meghaladta már a GDP 100 százalékát, azaz ez már nem vicc, pontosabban ez a kölcsön még nagyobb adósságba veri ezeket az államokat.

A magyar kormány azért ellenezte sokáig ezt a hitelt, mert itthon az elmúlt évek felelős gazdaságpolitikája következtében csökkent az államadósság, a költségvetés is mindig fegyelmezett keretek között maradt, a hazai gazdaság sosem lépte át a 3 százalékos költségvetési hiányt, sőt volt, amikor ennél jóval kisebb volt. Magyarország stabil lábakon állt, így az országnak igazából nem volt nagy szüksége hitelre, annak ellenére, hogy a válság érintette hazánkat is. A magyar kormány – tette hozzá Hollik István, mindig azt hangsúlyozta, hogy munkával, a gazdaság élénkítésével lehet kijönni a válságból, nem pedig újabb hitelfelvétellel, ami csak elodázza az európai problémákat, nem pedig megoldja azokat.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.