Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Új portré készült Katalin hercegnéről, felháborodtak a rajongók

Vágólapra másolva!
A Katalin hercegnéről készült legújabb festmény nem nyerte el minden rajongó tetszését. A Tatler magazin a súlyos beteg édesanya bátorsága előtt tiszteleg az új címlappal.
Vágólapra másolva!

A walesi hercegnő vadonatúj portréja kerül majd a Tatler magazin legújabb számának borítójára, ezzel tisztelegnek a súlyos beteg édesanya bátorsága előtt. A festmény azonban sokaknak egyáltalán nem tetszik

 - írta a Mirror. Az alkotás Hannah Uzor brit-zambiai művész keze munkája, a képen a hercegné 2022-es, dél-afrikai megjelenése látható. A háromgyerekes édesanya egy nagyon elegáns, fehér Jenny Packham estélyi ruhát és egy Lover's Knot tiarát visel.

Egyáltalán nem hasonlít Katalinra. Ha nem ez a ruha lenne rajta, fogalmam sem lenne, hogy ki van a képen

 - írta egy rajongó egy közösségi oldalon. "Ha ez Katalin, akkor nem kellett volna, hogy egy kicsit hasonlítson rá?" - írta valaki más. 

A művész úgy fogalmazott, munkáját a hercegné videóüzenete inspirálta.

Minden portrém az adott személy különböző rétegeiből épül fel, mindenből, amit csak találok róluk.

 A beszédéből az látszik,  hogy habár egy nagyon nehéz feladattal kell megbirkóznia, a szívéből szól és bátor - magyarázta Hannah Uzor. A festőnő csodálatát fejezte ki a hercegnővel kapcsolatban. 

Igazán felemelkedett a szerepéhez, erre született. Van benne méltóság, elegáns és kecses. Vele együtt érzem az anyaság örömét.

Uzor a harmadik művész, aki megbízást kapott a Tatlertől, hogy készítsen egy portrét a királyi család valamelyik tagjáról. Sarah Knights-ot követi, akinek a királyról készült festménye a magazin 2023. júliusi címlapján jelent meg, és Oluwole Omofemit, aki II. Erzsébet királynő előtt tisztelgett alkotásával 2022-ben.

Múlt héten avatták fel III. Károly első hivatalos portréját. A hatalmas, 2,6 méter magas és 2 méter széles alkotás az egyik legelismertebb kortárs brit portréművész, Jonathan Yeo munkája.    

A művet a 75 esztendős uralkodó - hitvese, Kamilla társaságában - személyesen leplezte le a londoni Buckingham-palotában.

A festmény, amely a brit hadsereg egyik alakulata, a Welsh Guards vörös díszegyenruhájában, ugyancsak a vörös különböző intenzív árnyalataiban játszó háttér előtt ábrázolja a királyt, négy évig készült. Ez a kép is sokakat megdöbbentett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről