Vágólapra másolva!
A címvédő Bayern München hazai pályán 4-0-ra legyőzte az Atlético Madridot a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Diego Simeone csapata jóformán csak percekre tudott gondot okozni a bajoroknak. A 2019-es BL-győztes Liverpool egy nem túl eseménydús mérkőzésen verte idegenben 1-0-ra az Ajaxot. A Manchester City hátrányból nyert, míg az Atalanta az első félidőben kiütte dán ellenfelét. Az Inter az utolsó pillanatban egyenlített a Mönchengladbach ellen.

Ajax–Liverpool 0-1

Amszerdamban zárt kapuk mögött összesen tíz BEK/BL-trófea tulajdonosai találkoztak, hiszen a hazaiak négyszer, míg a vendégek hatszor hódították el a legrangosabb klubtrófeát. Jürgen Klopp, a Liverpool szakvezetője több alapemberére - Virgil Van Dijk, vagy éppen Alisson – sem számíthatott sérülés miatt, és a csapatkapitány, Jordan Henderson is csak a kispadon kezdett, míg Erik ten Hag szokás szerint több fiatalnak is lehetőséget adott.

A Pool támadósora viszont a jól megszokott Mané, Szalah, Firmino formában állt fel, azaz a gólszerzés lehetőségét nem adta föl az angol bajnok.

Mezőnyfölényben játszott a Liverpool, a hazaiak terveit pedig az sem segítette, hogy a középcsatárként játszó Kudust már a 9. percben le kellett cserélni. A hollandok számíthattak viszont Adriánra: a Pool spanyol kapusa a 13. percben

a rárontó Tadicsba vágta a labdát, szerencséjére nem a kapuja felé perdült a labda.

A folytatásban hazai helyzetek következtek, Adriánnak többször is védenie kellett, nem egyszer kisebb bravúrt bemutatva. A hollandoknál különösen a 18 éves Ryan Gravenberch volt aktív. A 32. percben azonban éppen Adrián volt a megmentő, akiben elakadt Promes közeli perdítése. Három perccel később egy ellentámadás során Sadio Mané lódult meg, középre adott, a tisztázni próbáló Tagliafico pedig saját kapujába passzolt, vezetett a Liverpool.

A gól után a Liverpool előtt adódtak újabb helyzetek, mielőtt a szünet előtti percekben újra eljutott volna a vendégek kapujáig az Ajax, ekkor azonban centiméterek híján ki is egyenlített, azonban Fabinho a gólvonalról akrobatikus mozdulattal vágta ki a labdát Tadics nagyszerű emelése után.

A második félidő Davy Klaassen kapufájával indult, majd Firmino reklamált büntetőt. Az 54. percben Onana jött ki rosszul egy szögletre, de Fabinho hét méterről az üres kapu mellé fejelt.

A 60. percben Jürgen Klopp a teljes csatársorát lecserélte, egyszerre pihentetve sztárjait és frissítve csapatát.

A 66. percben Alexander-Arnold megmozdulása után reklamált Tadics büntetőt, de a videobíró nem látta kezezésnek a mozdulatot. Lassan csordogáltak a percek, a Liverpool nem nagyon erőltette a második gól megszerzését, míg az Ajax játékában nem nagyon volt elképzelés. Pedig a hajrában Ten Hag mester védő és középpályás helyett is csatárt küldött be, egyikük a 37 éves Klas-Jan Huntelaar volt. Segíteni azonban ő sem tudott, a Liverpool győzelemmel kezdte az idei BL-szezont.

Bayern München–Atlético Madrid 4-0

A címvédő Bayern Münchenre rögtön rangadó várt, hiszen az Atlético Madridot fogadta. Míg hazai oldalon Hansi Flick a remek formában lévő, de koronavírusos Serge Gnabryra, valamint Leroy Sanéra nem számíthatott, addig Diego Simeone kicsivel nagyobb gondban volt, ő ugyanis Diego Costa, Saul Niguez és Giménez szolgálatait is kénytelen volt nélkülözni.

Így sem tűnt azonban gyengének a Bayern kezdője:

Ahogy a Luis Suárezzel, Joao Félixszel, Carrascóval felálló Atlétit sem lehetett lebecsülni:

Az első negyedóra végén jött az első igazán nagy helyzet, ekkor Kimmich szögletét Thomas Müller csúsztatta tovább, az érkező Süle pedig a kapufát találta el. A spanyolok nem hagyták magukat beszorítani, és különösen a bal oldalon, Carrasco révén volt veszélyesek. A 26. percben Suárez lőtt mellé 16-ról, két perccel később pedig Kimmich pazar passza után Kingsley Coman megszerezte a vezetést a Bayern Münchennek.

A gól után aktívíbb lett az Atlético, azonban az újabb gólt is a bajorok szerezték, a 41. percben egy kontra végén Coman passzolt Goretzkához, aki kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0).

A második félidő első percében Joao Félix lőtt szép gólt, azonban Luis Suárez éppen "lővonalban" állt, azaz a vidoszobában ülők és Michael Oliver játékvezető szerint zavarta Manuel Neuert, így nem adták meg a gólt. Ez viszont újra meghozta a Bayern harci kedvét, és a következő negyedórában újra a bajorok uralták a játékot, és többször is gólhelyzetig jutottak, de gólig nem.

A túloldalon a 64. percben Carrasco járt közel a szépítéshez, de túl sokáig várt a lövéssel Joao Félix remek passza után. Ennek meg is lett a böjtje: két perccel később Tolisso már nem teketórizázott, 25 méterről bődületesen nagy gólt lőtt Oblak kapujába, gyakorlatilag lezárva a mérkőzést – 3-0.

A 72. percben Coman újabb gólt lőtt, majd lecserélte a franciát Hansi Flick, hiszen ez a három pont már a bajorok zsebében volt. Az utolsó húsz perc leginkább a cserékről szólt, a Bayern végül magabiztosan nyert 4-0-ra.

A többi pályán történt - City-Porto 3-1

A Porto az első negyedóra végén Luis Díaz szép szólója végén szerzett vezetést a Manchester City otthonában.

A City rákapcsolt és hét perccel később Sergio Agüero egy büntetőből ki is egyenlített.

A második félidő közepén Ilkay Gündogan lőtt szép gólt egy szabadrúgásból megszerezve a vezetést az angol csapatnak, percekkel később pedig Ferran Torres be is biztosította a győzelmet Guardiola csapatának.

Ilkay Gündogan betekerte:

Mydtjylland-Atalanta 0-4

A bergamói gólgépet nem tudja tönkretenni holmi világjárvány: az Atalanta az első 45 percben három gólt lőtt a Midtjylland otthonában, majd még a hajrában is betalált. A második, azaz Alejandro Gómez találata nem volt csúnya:

Internazionale-Mönchengladbach 2-2

Az Inter gól nélküli első félidőt követően a 49. percben Romelu Lukaku góljával szerzett vezetést hazai pályán a Mönchengladbach ellen, de a németek a félidő közepén egy büntetőből kiegyenlítettek, majd a hajrában úgy tűnt, hogy Jonas Hofmann góljával a győzelmet is megszerezték, azonban az utolsó szó Romelu Lukakué volt, aki a ráadás perceiben kiegyenlített.

Olimpikaosz-Marseille 1-0

Athénban az Olimpiakosz az 53. percben Maszurasz révén egy lesgólig jutott az Olympique Marseille ellen, érvényes gólt azonban egyik csapat sem tudott rúgni egészen a 90. percig, akkor Koka talált be, a görögök pedig otthon tartották a három pontot.

Eredmények, Bajnokok Ligája-csoportkör,
1. forduló, 2. játéknap:
A csoport:
Bayern München–Atlético Madrid 4-0 (2-0)
gólszerző: K. Coman 28., 72., Goretzka 41., Tolisso 66.

B csoport:
Internazional–Mönchengladbach 2-2 (0-0)
gólszerzők:
R. Lukaku 49., 90., ill. Bensebaini 63. (11-esből), Hofmann 84.

C csoport:
Manchester City–FC Porto 3-1 (1-1)
gólszerzők: Agüero 20. (11-esből), Gündogan 65., Ferran Torres 73., ill. Luis Díaz 13.
Olimpiakosz–Olympique Marseille 1-0 (0-0)
gólszerző:
Koka 90.

D csoport:
Ajax–Liverpool 0-1 (0-1)
gólszerző: Tagliafico 35. (öngól)
Midtjylland–Atalanta 0-4 (0-3)
gólszerzők: Zapata 26., A. Gómez 36., Muriel 42., Mirancsuk 88.