Halálra gázoltak egy nőt Helvécián

Helvécia, halálos gázolás
Halálos gázolás történt Helvécián október 24-én
Vágólapra másolva!
Helvécián elgázoltak egy út szélén gyalogoló nőt. A sofőr magára hagyta az áldozatot, nem segített, sőt, meg sem állt. A gyalogos belehalt a sérüléseibe. A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt kezdeményezte a sofőr letartóztatását. 
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint egy helybéli férfi október 24-én 15 óra körül, nappali, jó látási viszonyok mellett Helvécián teherautót vezetett. Ugyanabba az irányba gyalgolt egy nő az úttest mellett. Egyelőre nem tudni, miért, de a teherautó hirtelen elgázolta.

A nő az úttest jobb oldalán lévő fás-bokros területre zuhant az ütközés erejétől. Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

Másnap reggel találtak a holttestére. A sofőr nem állt meg és nem segített az áldozatának annak ellenére, hogy látta, mi történt.

Halálos gázolás történt Helvécián október 24-én Forrás: Police.hu

A kecskeméti rendőrök hamar kiderítették, ki lehet a nőt elgázoló sofőr.

Elfogták és halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő esete miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Mivel az ügyészek szerint azért menekült el a gyanúsított, hogy ne vonhassák felelősségre, úgy látják, megszökne vagy elbújna a hatóság elől, ha szabadlábon védekezhetne. Kezdeményezték letartóztatásának elrendelését a bíróságnál. A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája október 29-én, az ügyészi indítvánnyal egyezően 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene. Az ügyben másodfokon a Kecskeméti Törvényszéken döntenek majd.