A lezárt légtérbe repült egy gép Donald Trump arizonai látogatása alatt

parabellum
A U.S. Air Force F-35A Lightning II Joint Strike Fighter from the 58th Fighter Squadron, 33rd Fighter Wing, Eglin AFB, Fla. escorts a KC-135R Stratotanker from the 336th Air Refueling Squadron, March ARB, Calif., following an aerial refueling mission, May 16, 2013 off the coast of Northwest Florida. The 33rd Fighter Wing is a joint graduate flying and maintenance training wing that trains Air Force, Marine, Navy and international partner operators and maintainers of the F-35 Lightning II. (U.S. Air Force photo by Master Sgt. John R. Nimmo, Sr./RELEASED) DIGITAL
Vágólapra másolva!
Nem vette figyelembe az ideiglenesen kijelölt repüléstilalmi övezetet egy repülőgép Bullhead City felett, ahol Donald Trump amerikai elnök éppen egy rendezvényen vett részt. A pilóta nem reagált az első figyelmeztetésekre, ezért egy vadászgépnek kellett kikísérnie a lezárt légtérből.
Vágólapra másolva!

Az incidens szerdán kora délután történt Bullhead City légterében, amikor ott kampányrendezvényt tartott Donald Trump. Egy meg nem nevezett repülőgép engedély nélkül berepült az elnöki látogatás miatt ideiglenesen kijelölt repüléstilalmi övezetbe, és

nem lépett kapcsolatba az irányítótoronnyal.

A légierő egy F-16-ost küldött hozzá, de a pilóta nem reagált a befogási manőverre, és

csak jelzőrakéták kilövése után vette fel a rádiókapcsolatot a vadászgéppel.

Az F-16-os kikísérte az illetéktelen behatolót az ideiglenesen lezárt légtérből - közölte az észak-amerikai lég- és űrvédelmi parancsnokság (NORAD).

A Videán folytatódott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a hetedik videó.