A radikális baloldalt segítené Joe Biden győzelme a republikánusok fekete, női képviselőjelöltje szerint

Kimberly Klacik, Baltimore republikánus képviselőjelöltje
Vágólapra másolva!
A Newsmaxnak adott interjút az amerikai sajtó által a Republikánus Párt új, fekete ikonjának nevezett Kimberly Klacik, aki az évtizedek óta demokrata párti politikusok által irányított Baltimore-ban indul a választáson.
Vágólapra másolva!

Kimberly Klacik szerdai esti nyilatkozatában a Demokrata Párt radikális baloldali szárnyának legismertebb kongresszusi képviselőjét, Alexandria Ocasio-Cortezt kritizálta.

Alexandria Ocasio-Cortez Forrás: AFP/2019 Getty Images/Lars Niki

A republikánus politikus értékelése szerint

Kimberly Klacik közölte, hogy elítéli a közösségi oldalak által a konzervatív vélemények tekintetében alkalmazott cenzúrát. Álláspontja szerint

Véleménye alapján Joe Biden esetleges győzelme egyértelműen a radikális baloldalt segítené, amelynek az első számú arca Ocasio-Cortez.

Értékelése szerint

ennek elkerülése érdekében mindenkinek Donald Trumpot kell támogatnia a szavazatával.

Kimberly Klacik Maryland állam 7-es számú választókörzetében, azaz Baltimore városában indul a kongresszusi székért. Nagyon nehéz dolga lesz, mivel

Baltimore a demokraták fellegvárának számít már évtizedek óta, a városban utoljára 1963-ban választottak meg republikánus politikust.

Kimberly Klacik kampányában éppen ezért arra helyezi a hangsúlyt, hogy elmondja, a korrupció, a szegénység, a bűnözés, illetve a fehér és fekete emberek jelentős bérkülönbsége annak „köszönhető", hogy Baltimore-t, már több mint fél évszázada korrupt demokrata politikusok uralják, akik semmit nem tesznek az afroamerikaiak felemeléséért, csupán a saját családi és baráti körük érdekében tevékenykednek.

A republikánus jelölt 38 éves és férjezett, egy gyerek édesanyja.

A Videán folytatódott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a nyolcadik videó.