Folytatódik az Opera közvetítéssorozata - nézze és hallgassa az Origón élőben Fekete Attila operaestjét!

fekete attila
Vágólapra másolva!
2020. november 7-én a főként hőstenor szerepeiről ismert Kamaraénekes, Fekete Attila operaestjét követhetik a MaszkaBál közvetítésének nézői 20:00 órától a Facebookon és az Origón.
Vágólapra másolva!

Fekete Attila még főiskolásként debütált az Operaházban 1997-ben, Parpignol szerepében a Bohéméletben, néhány évvel később pedig már Rodolfót énekelte. Több mint két évtizedes pályája során a legnagyobb hőstenor szerepeket formálta meg Puccini, Verdi, Wagner és Gounod operáiban, emellett számos magyar szerző (Erkel, Kodály, Dohnányi, Petrovics, Vajda) művében is emlékezetes alakításokat láthatott tőle a közönség. Neve a tengerentúli operarajongók előtt sem ismeretlen, fellépett Detroitban, Torontóban és a New York-i Carnegie Hallban is. 2006-ban Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki, 2013/14-ben az Opera Kamaraénekesévé választotta, 2020-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el munkásságát. Operaestjén Donizetti, Verdi és Erkel műveiből ad elő részleteket. Egyik vendége Kriszta Kinga szoprán lesz, a meglepetésvendég kiléte pedig a műsor hagyományaihoz híven a közvetítés közben derül ki. Az est rendezője Kovács Katalin, műsorvezetője Gyüdi Melitta, zongorán közreműködik: Szennai Kálmán.

Forrás: Operaház


Műsor:
Donizetti: A kegyencnő – Fernando románca az I. felvonásból („Una vergine, un' angel di Dio")
Verdi: Messa da Requiem – Ingemisco
Bartók: Este a székelyeknél – előadja: Szennai Kálmán
Erkel: Hunyadi László – László áriája az I. felvonásból („Van végre néhány nyugodt pillanat... Ó, szállj hozzám ég angyala")
Erkel: Hunyadi László – A Király áriája a III. felvonásból („Hosszú az éj... Én rabja képzeletnek")
Erkel: Bánk bán – Melinda áriája a II. felvonásból („Ölj meg engemet, Bánk") – előadja: Kriszta Kinga
Erkel: Bánk bán – Melinda és Bánk duettje a II. felvonásból („Hol van fehér homlokod liljom virága") – közreműködik: Kriszta Kinga
Erkel: Dózsa György – Dózsa esküje az I. felvonásból („Én, Dózsa György, most hitet teszek róla")