Száztízmillió forintot fizetnek Palasics Irma gyilkosáért

Palasics Irma, 1999, gyilkosság, Ausztrália, Canberra
Palasics Irma
Vágólapra másolva!
Még mindig keresik azt a két férfit, akik 21 évvel ezelőtt megkötözték és brutálisan meggyilkolták Palasics Irmát Canberrában. Az idős asszony mellett a férjét is megtámadták, de ő túlélte a rablást. Magas nyomravazetői díjat tűzött ki a rendőrség az ügyben.
Vágólapra másolva!

1999. november 6-án, este fél tíz körül két férfi tört be a Palasics család canberrai otthonába. A nyugdíjas házaspárt otthon találták. Megkötözték őket és megverték. A 73 éves György valahogy kiszabadult, a felesége viszont nem tudott.

A 72 éves Irmát olyan brutálisan megverték, hogy a helyszínen meghalt.

A férfi még felhívta a rendőrséget, aztán összeesett, eközben a rablók feldúlták az áldozatok otthonát. Ékszereket és nagyon sok pénzt vittek magukkal a McKellar-i Grover Crescent házból. Hiába próbálták, nem bukkantak a rablógyilkosok nyomára.

Palasics Irma Forrás: rendőrségi fotó

Huszonegy évvel a támadás után a helyi rendőrök most abban bíznak, hogy valaki tud nekik segíteni, például a melbourne-i magyar közösség tagjai közül.

Ennyi évvel a gyilkosság után azért szoktak új információkban bízni a nyomozók, mert ez már elég idő ahhoz, hogy az is merjen beszélni, aki eddig hallgatott. Két évtized alatt megváltozhatnak a kapcsolatok, így talán kiderülhet, ki ölte meg a magyar asszonyt.

- mondta Adam Rhynehart őrmester.

A rendőrök 500 ezer ausztrál dolláros, átszámítva 110 millió forintos nyomravezetői díjat is felajánlottak

annak, akinek segítségével sikerült elfogni a gyilkost vagy gyilkosokat. Emellett még azt is megígérik, hogy védelmet kaphat a bejelentő, ha úgy érzi, szüksége lenne rá.

Ki ölte meg Irmát? Ha tudja, telefonáljon Forrás: Facebook

Az ausztrál hírportál szerint a házaspár lánya és az unokája a mai napig kétségek között gyötrődik, ha eszébe jut a tragikus éjszaka, vajon gyorsan meghalt Irma vagy sokat szenvedett.

- mondta John Mikita.

Az auszrál nyomozók azt kérik, hogy aki tud valamit a Palasics gyilkosságról,

hívja az (+61) 1800 333 000 telefonszámot,

vagy tegyen bejelentést ezen az oldalon keresztül.