Két gól és sérülések a holland-spanyol meccsen, győztek a németek - videó

fbl Horizontal, Hans Hateboer, Sergio Canales, hollandia, spanyolország
Netherlands' defender Hans Hateboer (L) fights for the ball with Spain's midfielder Sergio Canales during the friendly football match between Netherlands and Spain at the Johan Cruijff ArenA in Amsterdam on November 11, 2020. (Photo by Dean Mouhtaropoulos / POOL / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A spanyol fociválogatott 1-1-s döntetlent játszott idegenben Hollandia ellen, míg a németek 1-0-ra verték Csehországot felkészülési találkozón. Sikerrel vette a szerdai napot az olasz, a portugál, a belga és a lengyel válogatott is.

A Hollandia-Spanyolország mérkőzés első félideje sajnos nem a sziporkázó játékról, hanem a sérülésekről szólt. A hazai csapatnál már a 6. percben le kellett cserélni Nathan Akét, míg a másik oldalon José Gaya a 29. perben fejezte be a meccset. Azért gól is volt az első játékrészben,

a 19. percben Sergio Canales szerzett előnyt a spanyol válogatottnak.

A szünetben többet is cserélő hollandok a második játékrész elején meglepték a spanyolokat, a 47. percben Owen Wijndal kiszolgálása után a Manchester United játékosa,

Donny van de Beek volt eredményes.

Hiába azonban a gyors gól az első félidőben, és a folytatásban is hatalmas helyzetek, újabb gól már nem esett, így 1-1-s döntetlennel ért véget az összecsapás.

Sergio Ramos 176. alkalommal lépett pályára - a 85. percben, csereként - a vendégeknél, ezzel utolérte az európai csúcstartó olasz Gianluigi Buffont.

A németek tartalékos összeállításban is hamar megszerezték a vezetést Csehország ellen,

a 14. percben Gian-Luca Waldschmidt volt eredményes közelről.

A félidő hátralévő részében is a németek irányították a meccset, több helyzetet is kidolgoztak, de újabb gól már nem esett.A második játékrész is több lehetőséget hozott mindkét oldalon, de maradt a végére is az 1-0.

Belgium hátrányból fordítve verte 2-1-re Svájcot, a lengyelek 2-0-ra győzték le az ukránokat, amelyben lehetőséget kapott két ferencvárosi játékos, Olekszandr Zubkov és Ihor Haratin is. Az olaszok könnyedén verték 4-0-ra az észteket, a portugál válogatott pedig még könnyebben győzött 70-ra Andorra ellen.

A meccsen csereként állt be a Juventus világklasszisa, Cristiano Ronaldo, aki egy gólt szerzett.

A dán labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte vendégét, a hozzá hasonlóan Európa-bajnoki résztvevő svéd csapatot.

Eredmények:
Dánia-Svédország 2-0
Luxemburg-Ausztria 0-3
Belgium-Svájc 2-1
Hollandia-Spanyolország 1-1
Lengyelország-Ukrajna 2-0
Németország-Csehország 1-0
Olaszország-Észtország 4-0
Portugália-Andorra 7-0

A Fradi focistája megszerezte az első gólját hazája válogatottjában - videó

Az albán fociválogatott szerdán barátságos mérkőzésen lépett pályára Koszovó legjobbjai ellen (2-1), a meccsen pedig megszerezte első gólját a nemzeti csapatban a Ferencváros támadója, Myrto Uzuni, aki egy gólpasszt is adott. A nyáron a Lokomotiva Zagrebtől igazolt támadó a statisztikai adatok szerint tizedik fellépésén szerezte meg az első találatát a válogatottban.