Soha nem látott szárnyalásba kezdett a bitcoin, közel az új csúcs

Bitcoin, Kriptovaluta
Golden Bitcoins.
Vágólapra másolva!
Novemberben elérte az eddigi legmagasabb értékét a bitcoin, amely már 20 ezer dollár közelében is járt. Ezt az értéket utoljára három évvel ezelőtt közelítette meg.
Vágólapra másolva!

Ahogyan már korábban megírtuk, a Bitcoin a hónapban már egyszer nagyon közel került a mindenkori csúcsának megdöntéséhez, ami 2017 decemberében 19.783 dollár volt.

A bitcoin/dollár árfolyam alakulása a 2017-től a mai napig Forrás: Coindesk.com

A 2020-as év folyamán a BitCoin árfolyama 170 százalékkal emelkedett, hétfőn pedig majdnem megdöntötte rekordját. Péntek óta ismét szárnyal a kriptovaluta, rövid időn belül 2 ezer dollárt emelkedett az értéke.

A CoinDesk szerint a kriptopénz hétfő délután elérte a 19.850,11 dollárt, habár ez az érték az este folyamán visszazuhant 19.223 dollárra, ma pedig már csak 18.742 dollár volt.

Ez a fajta megugrás azzal is magyarázható, hogy ebben az évben számos befektető igyekezett lecsapni a kriptopénzre, mivel inflációtól védett menedékeszközként tekintettek rá, sokan az aranyat helyettesítik vele.

Nemcsak a bitcoin szárnyal az utóbbi időszakban, hanem az Ethereum árfolyama is jelentősen erősödött. Míg november 26-án csak 481 dollárt ért egy darab kriptovaluta, addig ez a szám december elsejére elérte a 623 dollárt.