Főhet a feje Greg Popovich-nak az amerikai kosárlabda-válogatott miatt

BKN-NETS-SPURS-POPOVICH-TECHNICAL NBA Horizontal REFEREE BASKETBALL BUST ANGRY
San Antonio Spurs head coach Greg Popovich (R) yells at referee Joe Forte (L) after being called for a technical foul in the first half 13 November 2002 at Continental Airlines Arena in East Rutherford, NJ. The Nets beat the Spurs 91-82. AFP PHOTO/Matt CAMPBELL (Photo by MATT CAMPBELL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikaiak 16. olimpiai aranyérmüket szeretnék megnyerni a férfi kosárlabdázók között a jövő évi tokiói olimpián.

Az olimpiai címvédő amerikai férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gregg Popovich tudja, hogy nagy kihívás lesz összeállítania csapatát a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Az észak-amerikai profiligában (NBA) szereplő San Antonio Spurst is edző szakember erről annak kapcsán beszélt, hogy kiderült: az NBA következő idénye legkésőbb július 22-én zárul, miközben másnap a megnyitóval elkezdődnek az ötkarikás játékok a japán fővárosban.

- jelentette ki viccesen Popovich, aki várhatóan jövő év elején nevezi meg azt a 40-50 játékost, akik közül kikerül majd a 12 fős utazó csapat.

A San Antonio Spurs mesterének sokszor meggyűlt a baja a játékvezetőkkel Forrás: AFP/Matt Campbell

"Folyamatosan ott van a fejemben az olimpia, nem tudok szabadulni tőle. Ha minden változatlan marad, akkor problémás lesz kijelölni a névsort" - tette hozzá a szakvezető.

A 2016-os riói játékok előtt hathetes volt a közvetlen olimpiai felkészülés, amennyiben Popovich is ilyet tervez,

akkor június második felében - a rájátszás második köre után - kell kijelölnie az utazókat.

A probléma nem csak az amerikaiakat érinti, ugyanis az NBA európai sztárjai közül többekre - így például a kétszeres alapszakasz-MVP görög Jannisz Antetokunmpóra, a szerb Nikola Jokicra, vagy éppen a szlovén Luka Doncicra - még olimpiai kvalifikációs torna is vár június végén, amely egybeesik a rájátszás második felével.

Az amerikaiak sorozatban negyedik, összességében 16. olimpiai aranyérmüket szeretnék megnyerni a férfi kosárlabdázók között.