Legnagyobb sztárjai nélkül is nyert a PSG a bajnoki rangadón - videó

fbl Horizontal FOOTBALL
Paris Saint-Germain's French defender Colin Dagba (R) drives the ball during the French L1 football match between Montpellier Herault (MHSC) and Paris Saint Germain (PSG) at the Mosson Stadium in Montpellier, southern France, on December 05, 2020. (Photo by Pascal GUYOT / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ligue 1 szombat esti rangadóján a Montpellier a PSG-t fogadta a 13. fordulóban. A találkozón a fővárosiak a legnagyobb sztárjaik, Neymar és Mbappé nélkül álltak fel a meccsre, amelyet 3-1-re nyertek meg.

Az első félidő 33. percében született meg a PSG vezető gólja, miután Di María jó passza után Dagba lőtt a hazaiak kapujába.

Nem sokáig tartott a fővárosi öröm, mert még a félidő hajrájában némi szerencsével is, de Mavididi révén a Montpellier egyenlíteni tudott, így 1-1-s eredménnyel mentek el a felek a szünetre.

A második 45 percben is próbálkoztak a csapatok, hogy eldöntsék a három pont sorsát, és végül ez a PSG-nek sikerült. A 77. percben Kean egy szép kontratámadás végén óriási gólt lőtt, ami után le is cserélték, a helyére Mbappé érkezett az utolsó szűk negyedórára.

Sőt, a második gólra még egyet lőttek a párizsiak a 91. percben, méghozzá egy tanári akció végén, amelynél az utolsó labdaérintésnél a csereként beállt Mbappé lényegében már csak bepasszolta az üres kapuba a labdát.

A 3-1-s eredménnyel a PSG továbbra is vezeti a bajnokságot, méghozzá négy ponttal a Marseille előtt (bár ők két mérkőzéssel kevesebbet játszottak eddig), míg a Montpellier a hatodik helyen áll a tabellán.