Kirabolt egy dohányboltot, a másikból pedig lopott egy férfi

Vágólapra másolva!
Letartóztatta a bíróság azt a 19 éves férfit, aki előbb kirabolt egy salgótarjáni dohányboltot, majd egy másik településen cigit és pénzt lopott egy üzletből.
Vágólapra másolva!

A férfi november 30-án az esti órákban bement az egyik salgótarjáni dohányboltba, az arcát eltakarta a kezén kesztyűt viselt. Cigit kért az eladótól, majd a bevételt követelte.

Közben felhajtotta a pultot, és meglökte az eladót, hogy odaférjen a kasszához, amiből kivett 32 990 forintot.

Ezek után még a polcról levett 5-6 doboz cigarettát és elmenekült.

Forrás: Police.hu

Másnap bement egy másik település dohányboltjába, ahol ugyanúgy eltakarta az arcát és kesztyűt is vett fel. Három doboz cigit kért az eladótól, aki azokat letette a pultra, az árukat pedig beütötte a pénztárgépbe. A férfi ezek után még több cigit kért, emiatt az eladó hátat fordított neki, a kassza pedig nyitva maradt. Ekkor a férfi kiabálva azt kérdezte az alkalmazottól, hogy mennyi pénze van, aki ettől megijedt.

Ezt a férfi kihasználta, átnyúlt az elválasztó plexin és kivett a kasszából 99 ezer forintot. A pultra kitett cigiket is zsebre vágta, majd elszaladt.

Az ügyészség javaslatával megegyezően a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását, mivel úgy látják, az ő esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is. A végzést az ügyész és a férfi elfogadta. Az ülésen nem volt ott a védője, aki a törvényes határidőn belül még fellebbezhet.