Natalie Portmant már gyerekként szexualizálták, így védekezett

Léon
Léon 1994 Réal. : Luc Besson Jean Reno Natalie Portman COLLECTION CHRISTOPHEL © Gaumont / Les Films du Dauphin Photo Patrick Camboulive
Vágólapra másolva!
Natalie Portman arról beszélt, hogy már gyerekként szexuális lényként tekintettek rá a férfiak, ami sokat elvett a szexualitásából.
Vágólapra másolva!

Natalie Portman egy podcast adásban, az Armchair Expert with Dax Shepard-ban mesélt arról, hogy milyen volt gyerekként sztárrá válni – az első filmszerepét ugyanis tizenkét évesen kapta a Léon, a profi-ban.

Natalie Portman és Jean Reno a Léon, a profiban Forrás: Collection Christophel via AFP/PATRICK CAMBOULIVE/Patrick Camboulive

Két évvel később a Gyönyörű lányok-ban is amolyan Lolita-szerepet adtak neki (a lenti videón), amivel ő tisztában is volt. "Hogy már gyerekként szexualizáltak, az sokat elvett a saját szexualitásomtól, mert féltem tőle. Azt gondoltam, csak úgy lehetek biztonságban, ha konzervatívnak és komolynak mutatom magam" – mondta, hozzátéve, hogy egyetlen fiatal lány sem érezheti biztonságban magát, ha idősebb férfiak érdeklődnek iránta.

Nála végül bevált a taktika, hogy a koránál jóval komolyabbnak mutatta magát: "Ha valaki tisztel, az nem fog tárgyként kezelni" – magyarázta.

A színésznő hozzátette, hogy fiatalon direkt nem választott olyan szerepeket, amelyekben vetkőznie, netán szexelnie kellett volna, ezzel is próbálta azt sugallni, hogy a teste megérdemli a tiszteletet.