Rejtélyes monolitokat találtak Lengyelországban is

sculpture TOPSHOTS Horizontal OFFBEAT
A woman looks on December 10, 2020 at a metal monolith that has popped up on a riverbank of the Vistula in the Polish capital Warsaw, the latest in a string of similar objects that have recently appeared in Europe and the US. - Similar-looking objects were found in the United States, Romania and Britain. (Photo by Wojtek RADWANSKI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai és romániai monolitokhoz hasonló fémoszlopok jelentek meg Lengyelországban is.
Vágólapra másolva!

Összesen két monolitot fedeztek fel: az egyiket Kielce város egyik természetvédelmi területén, a másikat Varsó mellett, a Visztula partján állították fel - írja a Daily Mail.

A Kielcében szerda reggel talált oszlop közel 3 méter magas, és teljesen fémből készült, a szerkezetet felfedező munkás szerint szemmel láthatóan profi iparosmunka. Mivel szemtanúk nem voltak, nem tudni, mikor állították fel az oszlopot.

A varsói monolitot szintén szerdán találták meg. A Lengyel Vízügyi Hatóság szóvivője, Sergiusz Kieruzel szerint nekik egyáltalán nem volt tudomásuk az építményről, ahogy arról sem, hogy bárki is engedélyt kapott volna a felállítására.

A varsói monolit Forrás: AFP/Wojtek Radwanski

Eddig összesen 9 országban - köztük az Egyesült Államokban, Romániában, Németországban és Nagy-Britanniában - bukkantak fel rejtélyes monolitok. A legelső ilyen építményre Utah állam egyik elhagyatott, sivatagos vidékén talált rá egy helikopterpilóta. A háromszög alapú oszlop valószínűleg egy művész alkotása, aki a 2001: Űrodüsszea című filmnek állított emléket. Az építményt azóta elszállították.